Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Според сините в Пловдив при Цветанов отиват единици

„Пловдивската организация на СДС не се е намирала в по-добра кондиция, макар че така наречените отцепници разбиха вероломно няколко структури по районите в града“ – така председателят на общинската организация на СДС-Пловдив Тони Симидчиева коментира напускането на членове на партията и вливането им в редиците на партията на Цветан Цветанов Републиканци за България.

Според областният председател на партията д-р Светозар Шуманов заглавията от типа „Стотици напуснаха СДС...“ са неуместни.

„Не са нито стотици, нито десетки! Това са единични случаи от село Куртово Конаре, от Сопот и от Раковски, както и 4-5 души от Пловдив за разкош“ – коментира Шуманов.

„Структурно СДС в момента е в сравнително добра кондиция. Ние никога не сме били голяма партия. Ние сме тип електорална партия, която през годините е била с членска маса около 30 000 души, сега тя наброява около 9000 души“ – отчете главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Коментирайки сегашната политическа обстановка в страната, Лазаров изтъкна, че по принцип СДС са за редовни избори, но не се страхуват и от предсрочни.

Главният секретар на партията счита, че президентът Румен Радев не изпълнява основната си функция да бъде застраховка по време на криза.

„Президентската институция по време на криза трябва да излъчва спокойствие и увереност да приюти всички политически сили, за да могат те да намерят решение за изхода от кризата“ – посочи Лазаров.

Той допълни, че се водят разговори за предстоящите избори, но само с десни сили. За новата партия на Цветан Цветанов Републиканци за България Лазаров посочи, че е твърде рано да се водят преговори с нея, тъй като още не се е заявила изцяло в политическото пространство.


Още от категорията

Все повече учители и медици сред новите 209 случая на заразени в Пловдив

Учители от шест училища и шестима медици от здравни заведения са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Общо 209 са новодиагностицираните случаи в областта.  По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 6 медицински лица – 3 медицински сестри, 1 лекар и 2 санитари. Извършва се епидемиологично проучване. За денонощието..

обновено на 27.10.20 в 16:50

Дискотеките в Смолянска област затварят за три седмици

След анализ на ситуацията разширният съства на Областния щаб за противодействие на разпространението на COVID-19 наложи по- строги мерки срещу събирането на хора на открито и на закрито. Дискотеките и нощните заведения на територията на Смолянска област се затварят за три седмици.  Питейните заведения ще работят до полунощ. Минималното разстояние..

публикувано на 27.10.20 в 16:48

Арестуваха мошеник, обрал приятелката си след смъртта й

Полицията в Пловдив задържа мъж, изтелгил близо 15 000 лева от дебитната карта на своя починала позната. В началото на месец септември дъщерите на починала 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението й. Момичетата - на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където до преди няколко години..

публикувано на 27.10.20 в 16:06

Митничари арестуваха 5000 кутии контрабандни цигари

Контрабандните цигари били открити при проверка в склад на куриерска фирма в района на Пловдив. Пратката, която била подготвена за експорт във Великобритания, била описаноакато термопанели.  При огледа на осемте „сандвич“- панела митническите служители установили разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях. След като отделили..

публикувано на 27.10.20 в 14:03

Завърши ремонтът на ДГ “Снежанка“ в Пловдив

Детското заведение беше конструктивно укрепено. Премахнати са бараки и на тяхно място е изградена двуетажна сграда. На първия етаж е закритият плувен басейн и физкултурния салон, а на втория са разположени две групи деца. Дворът е обновен, с нови площадки и съоръжения за игра, озеленяване, има и пътни знаци и светофари за изучаване на безопасност..

публикувано на 27.10.20 в 13:51