Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Училища в Пазарджик и Велинград се ремонтират с европари

Четири професионални гимназии в Пазарджишка област получават средства за строителство и ремонт по проект "Обновяване и модернизация на регионална образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН, финансиран от ОП "Региони в растеж".

Днес със символична първа копка на физкултурен салон в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик беше дадено начало на изпълнението на проекта.

В приветствието си началникът на Регионално управление на образованието Валентина Кайтазова представи дейностите, които предстоят в четирите професионални училища.

В Професионална гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик ще бъде изграден физкултурен салон, външна спортна площадка, предвидено е оборудване и осигуряване на достъпна образователна среда и поставяне на външен асансьор. 

В Професионалната гимназия по строителство и архитектура в Пазарджик финансирането е за вътрешен основен ремонт на ученическо общежитие и изграждане на достъпна архитектурна среда в основната сграда. 

В Професионалната гимназия по механоелектротехника в областния град проектът е за основен ремонт на покрива на училището, изграждане на ограда на двора и спортна площадка. 

Във Велинград проектът ще се реализира в Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Алеко Константинов". В учебното заведение ще се построи нов физкултурен салон,ще бъде основно ремонтирана и санирана училищната сграда, ще се оборудват кабинети с компютри, лаборатории по физика, химия и ще се обнови ученическата столова.

Всичко това е продължение на националната ни политика за подобряване на материалната инфраструктура и условията в професионалните училища. Надяваме се с това да покажем грижата си за обучението и възпитанието на нашите деца, каза Валентина Кайтазова.

Още от категорията

Скална маса затвори едната лента на пътя Белово - Юндола

Временно движението при 11-тия км по третокласния път Белово - Юндола се осъществява двупосочно в една лента поради свлякла се скална маса.  Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

публикувано на 20.04.21 в 07:45

2434 са новите случаи на КОВИД-19 у нас, в Пловдивско - 264

2 434 са новите случаи на COVID-19 при направени 15 952 теста по данни на Националния информационен портал. Това прави 15,25% положителни проби.  Най-висок брой новозаразени е отбелязан в столицата – 522, следвана от Пловдивска област – 264. В Пазарджишко те са 60, в Смолянско - 36. Активните случаи продължават да намаляват до 62 481, от които 8 834 са..

публикувано на 20.04.21 в 06:26

Стартира ремонт на 3 пловдивски булеварда

Кметът Здравко Димитров и управителят на ВиК - Пловдив Спартак Николов ще направят първа копка на локалното платно на бул. "Христо Ботев".  Така ще стартират строително-ремонтните дейности по проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда - бул. „Хр. Ботев“, бул. „Коматевско шосе“ до кръстовището с бул.“Ал. Стамболийски“ и част..

публикувано на 20.04.21 в 06:18

Откриват "зелена класна стая" в район "Източен"

Откриват „зелена класна стая“ в Начално училище „П. Р. Славейков“ в район „Източен“. Изграждането й стана за по-малко от година, след като през юни 2020-а Общинският съвет гласува целево 108 000 лв. по бюджета на училището, припомни районният кмет Иван Стоянов.  Над 2 декара запустяло и буренясало пространство край двора на училището сега са..

публикувано на 20.04.21 в 06:15

Топлофицират Центъра за трансфузионна хематология

От днес започва полагане на тръбите за парно отопление в Районния център за трансфузионна хематология в Пловдив.  Ще се подмени и съществуващата топлопреносна мрежа за захранване на УМБАЛ Пловдив.  От EVN Топлофикация съобщават, че ще се изградят общо 400 метра нови топлопроводи.  Въпреки строително-монтажните работи достъпът до медицинските..

публикувано на 20.04.21 в 05:56