Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 нови случая на коронавирус в Пловдив

| обновено на 24.09.20 в 10:55

"От 9-те новорегистрирани  случаи на Ковид 19 в Пловдив област няма нито един хоспитализиран. Всички са на домашно лечение. Няма и починали". Това обяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

14 годишният ученик, осмокласник в ЕГ „Иван Вазов“, за когото съобщихме още вчера, петима мъже и две жени от Пловдив, както и една асеновградчанка са с положителни проби за денонощието. Възрастовата им граница е  от 14  до 62 години. 

Гимназистът е карантиран още във вторник като контактен на майка си. Той пък е бил контактен с 24-те си съученици, които по предписание на здравните власти са в задължителна домашна изолация за 14 дни. Класът е на дистанционно обучение от днес, каза пред Радио Пловдив директорката на Езиковата гимназия „Иван Вазов“ Вихра Ерамян.  

По думите й, детето няма симптоми, но родителите са постъпили отговорно като сами са решили да му бъде направен тест, след като единият от тях се е оказал с положителен резултат.  По предписание на РЗИ не се налага учителите, които са били в контакт с детето, да бъдат карантинирани, още повече че никой от тях няма болестни симптоми, добави Ерамян.

Общо случаите за Пловдив област от началото на заразата са 1620 случая. Оздравелите  са 1239. Под карантина са 270 души, а на домашно лечение са 267.

В страната за последното денонощие новите случаи са 160. Изследвани са 3 526 души. Излекувани са 119, 12 са починалите за последното денонощие. В Смолян са 6, в Пазарджик-7.
   





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

3000 глоби с фиш и над 580 акта са наложени от КАТ-Пловдив за седмица

За изтеклата седмица на територията на Пловдивска област са регистрирани над 40 пътно-транспортни произшествия с един загинал човек и 15 души ранени – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“. За същия период са съставени над 580 акта и близо 3000 глоби с фиш. При анализа на нарушенията прави впечатление повишаване на броя на..

обновено на 07.10.24 в 15:41

Мечките не заспиват, "шетат" из Смолянско

През септември на територията на област Смолян са направени 15 проверки по отношение на защитения вид - кафява мечка. През август проверките от експерти на РИОСВ за щети от мечки в региона са били 22, а през юли едва девет. През септември служители на екоинспекцията в Смолян са реагирали на 15 сигнала за нападения на кафеви мечки и нанесени от..

публикувано на 07.10.24 в 15:21

С 12 млн. лева ремонтират изцяло дома за стари хора в Пловдив

Преустройство, реконструкция, основен ремонт, енергийно саниране и благоустрояване за близо 12 милиона лева без ДДС ще бъде направен на Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ в Пловдив.  В ход е обществена поръчка, в която са заложени обновяване на сградния фонд, покривите, топлоизолация, изграждане на достъпна среда и цялостно благоустройство на..

обновено на 07.10.24 в 14:06

Пещерата "Добростански бисер" затвори за туристи до май 2025г.

5600 туристи са посетили пещерата „Добростански бисер“ от месец май до септември.  Освен от България, природният феномен е разгладан и от гости от 25 държави от целия свят, сред които Нова зеландия, Япония и Мексико.  За 5-те месеца активен сезон приходите, постъпили в бюджета на Общинското предприятие „Туризъм“ в Асеновград са над 36 000 лв,..

публикувано на 07.10.24 в 13:36

Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово

48-годишният Борис Кисьов е убит в карловското село Столетово снощи. За това съобщи кметът на селото  Мирослав Колев, а от полицията в Пловдив потвърдиха за случая. Оттам  уточниха, че безжизненото тяло на мъжа е намерено снощи  в наследствената му къща. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Кисьов е бил намушкан с нож и е..

обновено на 07.10.24 в 11:17