Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Промяна на върха в Спортния диспансер

Доктор Влатко Глигоров беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина. Той заема мястото на доктор Ненко Ненков, който беше освободен от поста. Решението беше гласувано от ОбС.

Доктор Глигоров заяви пред Радио Пловдив, че първото нещо, което ще направи е да се запознае с материалната база и финансовото състояние на центъра.

„Ще търся варианти чрез европейско финансиране и чрез Министерството на младежта и спорта да привличам финансов ресурс, с цел оборудване и подобряване на материалната база. Ще се опитам да намеря варианти за обслужване на част от хората, които имат нужда от рехабилитация – да им бъдат предоставяни услуги срещу допълнително заплащане. Защото доболничната помощ в областта на рехабилитацията не се заплаща от НЗОК“, каза доктор Глигоров минути след като беше избран за управител.

Директорът на Дирекция „Здравеопазване“ към Община Пловдив доктор Калин Калинов заяви по повод смяната на управители на общински здравни структури, че ще бъде доволен цитирам „когато видя реални действия“.

ОбС гласува и смяната на управителя на Медицински център VI в Пловдив. На мястото на доктор Тодорка Цанкова беше избран доктор Веско Стоилов. Той също е временно на този пост.


Още от категорията

Два големи пътни ремонта в Пловдив тръгват от идната седмица

Движението по бул. "Хаджи Димитър" в Пловдив от 3-ти октомври ще бъде двупосочно. Трафикът ще бъде възможен по северното платно на булеварда, докато тече ремонт на южното платно.  „С новата организация ще облекчим трафика“, коментира зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.  От следващата седмица започва и пробивът под Водната палата.  Работата по..

обновено на 29.09.22 в 18:07

Категорично съм против пробива под Водната палата в този момент

Пробивът под Водната палата, който се очаква да започне следващата седмица, ще е пагубен за транспорта в Пловдив, каза днес кметът на район Централен Георги Стаменов. По думите му едновремените ремонти на ключови мест в града ще направят трафика ад. Върви ремонт на Брезовско шосе, затваря се колелото на гарата, стартира и ремонт на бул...

обновено на 29.09.22 в 18:06

Делото Маринашки пред обрат - възможна техническа причина за катастрофата

Пловдивският Апелативен съд назначи допълнителна автотехническа експертиза, която да отговори на редица въпроси за това дали трагичната катастрофа, при която загинаха две млади момчета и подсъдим за това сега е шофьорът Петър Маринашки,  би могла да бъде  по технически причини.   Искането за това отправи защитата на Маринашки, според която има..

обновено на 29.09.22 в 18:06

Постоянен арест за сириец и четирима българи, замесени в трафик на мигранти

И петимата задържани за трафик на мигранти остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив. Магистратите не уважиха обжалването на наложената им най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража".  Случаят е отпреди 10 дни, когато заедно с петимата арестувани бяха задържани общо 12 души за трафик на..

публикувано на 29.09.22 в 18:00

Полицията регистрира 230 нарушения на пътя за три часа

Специализирана полицейска операция за контрола по пътищата, проведена в Пловдивска област, завърши с 230 констатирани нарушения само за три часа. От 08.00 до 11.00 часа са били 468 автомобила и 505 шофьори и пътници. Полицаите са съставили 57 акта и 117 глоби с фиш.  Най-много са санкциите за неправилно движение и неспазване на пътни знаци и..

публикувано на 29.09.22 в 16:49