Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна на върха в Спортния диспансер

Доктор Влатко Глигоров беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина. Той заема мястото на доктор Ненко Ненков, който беше освободен от поста. Решението беше гласувано от ОбС.

Доктор Глигоров заяви пред Радио Пловдив, че първото нещо, което ще направи е да се запознае с материалната база и финансовото състояние на центъра.

„Ще търся варианти чрез европейско финансиране и чрез Министерството на младежта и спорта да привличам финансов ресурс, с цел оборудване и подобряване на материалната база. Ще се опитам да намеря варианти за обслужване на част от хората, които имат нужда от рехабилитация – да им бъдат предоставяни услуги срещу допълнително заплащане. Защото доболничната помощ в областта на рехабилитацията не се заплаща от НЗОК“, каза доктор Глигоров минути след като беше избран за управител.

Директорът на Дирекция „Здравеопазване“ към Община Пловдив доктор Калин Калинов заяви по повод смяната на управители на общински здравни структури, че ще бъде доволен цитирам „когато видя реални действия“.

ОбС гласува и смяната на управителя на Медицински център VI в Пловдив. На мястото на доктор Тодорка Цанкова беше избран доктор Веско Стоилов. Той също е временно на този пост.


Още от категорията

Асеновград ще разполага тази година с рекорден бюджет

Общинският съвет на Асеновград прие бюджета на общината, който е в размер на 99 231 529 лв. „За“ гласуваха 24 съветници, 6 бяха „против“, а 3-ма се въздържаха. Отделно бе одобрена и инвестиционната програма за тази година. Близо 57 млн. лв. са делегираните от държавата дейности, а местните приходи са разчетени за над 42 млн. лв. Нов..

публикувано на 28.02.24 в 17:05

Арестуваха ревнивец, следил бившата си приятелка с GPS

Полиция и прокуратура арестуваха с повдигнато обвинение 24 годишен мъж, проследявал с GPS  бившата си интимна приятелка. Разследването започнало тази седмица след като тя  сигнализирала в "Икономическа полиция" с убеждението, че е постоянно следена и подозира бившия си.  Криминалистите организирали проучване и наблюдеение, при което установили, че..

публикувано на 28.02.24 в 15:57

Президентът на Словения Наташа Пирц Мусар посети Пловдив

Кметът Костадин Димитров се срещна с президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар, която е на посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата с кмета Костадин Димитров се обединиха около становището, че и Словения, и България, като членове на ЕС и НАТО, имат общи цели, сред които са евроатлантическата интеграция на..

публикувано на 28.02.24 в 15:34

Делото "Дебора" пак идва в Пловдив, внесоха новия обвинителен акт

Районната прокуратура на Стара Загора изпълни указанията и внесе в пловдивския Районен съд коригирания обвинителен акт срещу Георги Георгиев за причиняване на телесна повреда, принуда и закани с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова.  Първоначално от прокуратурата в Стара Загора твърдяха, че няма процесуални нарушения при изготвяне на..

публикувано на 28.02.24 в 14:19

Ремонт променя движението по две улици в „Тракия“ за близо месец

Временна организация на движението се въвежда от днес  до 20 март по ул. „Пеньо Пенев“ и ул. „Поручик Боян Ботев“ в район „Тракия“.  Това съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".  Причината са строително-монтажни работи по изпълнение на проекта „Изграждане на нова улична мрежа със свързваща инфраструктура на..

публикувано на 28.02.24 в 14:10