Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сменят шефовете на Онкото на 3 години заради външни интереси

Д-р Цветков: Оставям КОЦ Пловдив със 7-8 милиона лева в "блестяща" кондиция

Д-р Парашкев Цветков

Като падане на бреме от гърба определи освобождаването му днес досегашният управител на Комплексния Онкологичен център (КОЦ) в Пловдив д-р Парашкев Цветков. „Писна ми да ме намесват в техни собствени схеми, заради собствени интереси, личностни войни и така нататък“, коментира той пред Радио Пловдив без да пожелае да назове конкретни имена.

Цветков заяви,че всичко това се е отразило на работата в болницата и описа ситуацията в нея така:  „В някои ситуации не се знае кой кум, кой сват, кой на булката брат“.  Напоследък, според него, са отпаднали и някои правила като етика към пациенти и колеги.

Досегашният управител на КОЦ оцени вече проведения конкурс за поста като пародия и подчерта, че Пловдив е единственият град, който на всеки 3 години сменя управители, по думите му – „поради някакви външни интереси“.

За тях намекна, че са свързани с парите за онкоболните. По думите му, обаче, това не може да става, откакато той е управител, а интересът към поста сега е, защото не се знае нормативната уредба. "Около 4 милиона лева на месец влизат за лечение на онкоболните", каза още д-р Цветков:

„Преди да застъпя аз годишната печалба на диспансера беше около 400 хиляди лева годишно. Сега при същия брой преминали пациенти печалбата е около 2 милиона. Това са счетоводни факти.“ Голямата печалба, според доктора е, защото парите се харчели по различен начин.

Д-р Цветков отказа да коментира новия временно управляващ длъжността управител и дали самият той ще се яви на нов конкурс за поста. По думите му, оставя Онкоцентъра със 7-8 милиона лева, което определи като „блестяща“ кондиция. 


Още от категорията

Пандемията помете порочния "индустриален туризъм"

Между 60 и 80 процента от очакваните чуждестранни туристи няма да посетят зимните ни курорти през предстоящия  сезон. Тази нерадостна прогноза бе направена пред няколко дни и тя се наслагва към резултатите от действителните загуби на фирмите през летния период. Въпреки това обаче, не може да се каже че туризмът е най-губещият отрасъл,..

обновено на 30.10.20 в 16:09

Болниците в Раковски и Първомай също с ковид-отделения

20 от 115 легла  са предвидените за лечение на леки случаи на ковид, в съответствие с решението за разкриване на ковид-отделение. Проблемът обаче освен структурен, е  най-вече свързан с човешките ресурси. Болницата не е изолиранан от проблемите на останалата част от България, но след като персоналът на новото отделение ще влиза в..

публикувано на 30.10.20 в 15:11

Езиковите центрове са против затварянето им

Асоциацията на езиковите центрове в България излезе с отворено писмо  към  министъра на здравеопазването, в което изразява несъгласието на гилдията да се забраняват „присъствените занятия в езиковите и образователни центрове, организирани от частни лица“ и подозират  специално отношение към неформалното образование.  Аргументите за това..

публикувано на 30.10.20 в 12:17

Дано "ковид-поколението" не се окаже неподготвено

"Въпреки че от началото на пандемията минаха около 9-10 месеца, все още ми се струва, че нямаме сигурни данни за това, какъв е имунитетът при преболедувалите, защото те са доста противоречиви, както е при всички нови подобни инфекции. По данни на руски автори, срокът е много кратък, за да е налице имунитет, осигуряващ липсата на подобно..

публикувано на 30.10.20 в 11:45

Разпродажбата на общински имоти задуши Пловдив

Архитект Иван Делчев е ръководител на екипа на „Булплан” ООД - София, изработил проекта за новия Общ устройствен план на Пловдив . В разработката са включени повече от 20 експерти. Пред Радио Пловдив арх. Иван Делчев коментира дискусиите с граждани от шестте района на Пловдив по основния документ за града, свързан с развитието му за 20 години..

обновено на 29.10.20 в 17:15