Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

20 пловдивчани излязоха на "всенародно четене"

| обновено на 24.09.20 в 19:04

20 души се събраха на "четящ" протест в Пловдив. Една от книгите за четене е "Първият милион" на журналиста Крум Благов, а  откъс в нея, разказва как "Пловдив стана Герговград". Стихотворения от П. К. Яворов са с послание към "Бойко Методиев Борисов с любов от Пловдив". Друга книга, която протестиращи донесоха е История на България - научен труд на Съюза на учените в Пловдив.

Идеята е събраните книги да бъдат занесени пред Министерския съвет. В 19 часа протестът се премести пред община Пловдив. Едните имат намерение да шестват по големите пловдивски булеварди, другите не. От двете страни на фонтана пред общината са застанали протестиращи, представляващи различни граждански организации. 


Два граждански протеста - с еднакви искания. Едните казаха, че няма да шестват, други 50 - 60 души тръгнаха на шествие до Джумаята и заявиха, че ще блокират Сточна гара.

Галерия

Още от категорията

Все повече учители и медици сред новите 209 случая на заразени в Пловдив

Учители от шест училища и шестима медици от здравни заведения са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Общо 209 са новодиагностицираните случаи в областта.  По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 6 медицински лица – 3 медицински сестри, 1 лекар и 2 санитари. Извършва се епидемиологично проучване. За денонощието..

обновено на 27.10.20 в 16:50

Дискотеките в Смолянска област затварят за три седмици

След анализ на ситуацията разширният съства на Областния щаб за противодействие на разпространението на COVID-19 наложи по- строги мерки срещу събирането на хора на открито и на закрито. Дискотеките и нощните заведения на територията на Смолянска област се затварят за три седмици.  Питейните заведения ще работят до полунощ. Минималното разстояние..

публикувано на 27.10.20 в 16:48

Арестуваха мошеник, обрал приятелката си след смъртта й

Полицията в Пловдив задържа мъж, изтелгил близо 15 000 лева от дебитната карта на своя починала позната. В началото на месец септември дъщерите на починала 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението й. Момичетата - на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където до преди няколко години..

публикувано на 27.10.20 в 16:06

Митничари арестуваха 5000 кутии контрабандни цигари

Контрабандните цигари били открити при проверка в склад на куриерска фирма в района на Пловдив. Пратката, която била подготвена за експорт във Великобритания, била описаноакато термопанели.  При огледа на осемте „сандвич“- панела митническите служители установили разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях. След като отделили..

публикувано на 27.10.20 в 14:03

Завърши ремонтът на ДГ “Снежанка“ в Пловдив

Детското заведение беше конструктивно укрепено. Премахнати са бараки и на тяхно място е изградена двуетажна сграда. На първия етаж е закритият плувен басейн и физкултурния салон, а на втория са разположени две групи деца. Дворът е обновен, с нови площадки и съоръжения за игра, озеленяване, има и пътни знаци и светофари за изучаване на безопасност..

публикувано на 27.10.20 в 13:51