Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Гоцев: Исках да стана футболист, но бях с два леви крака

Кубрат Пулев и Ивайло Гоцев
Снимка: Фейсбук/Ивайло Гоцев

Боксовият агент Ивайло Гоцев, който движи кариерите на най-добрите ни професионалисти на ринга Кубрат и Тервел Пулеви, бе специален гост в предаването "Антена спорт" на Радио Пловдив.

Пловдивчанинът, който направи кариера в Съединените щати, разкри, че като малък е имал огромното желание да стане футболист. Той дори отишъл на приемен изпит в школата на Локомотив, но се оказало, че има "два леви крака".

"Като малък отворих една книга на Марк Твен "Том Сойер и Хъкълбери Фин" и още от първите страници бях заразен от магията и от потенциала на това, което е Америка. И колкото е да беше трудно и дори немислимо, аз успях да замина и го постигнах.

Като малък се занимавах с бокс. Навремето бях харесан от един селекционер, който обикаляше училищата и търсеше спортни таланти. Във втори-трети клас се записах на плуване, защото баща ми много държеше на това. Но в мен имаше една тръпка да стана футболист, това беше спорта за мен - Ботев, Локо, знаете...

Оказа се, че имам два леви крака, но не се предадох. В четвърти клас в нашето училище "Алеко Константинов" дойде един човек - Кръстьо Богатинов. Той ме хареса и ми предложи да ме направи боксьор, а аз държах на своето - футболист, та футболист. На другия ден отидох в залата на "Лаута", а там ми казаха - изпитът за футболистите беше вчера - ще станеш боксьор.

Истински се запалих по бокса, когато с майка ми гледахме на Лятното кино филма "Роки", а Силвестър Сталоун стана моят идол", разказва Ивайло Гоцев.

В Щатите му е доста трудно, но се запознава с легендарния Дон Кинг по времето, когато №1 там е Майк Тайсън. Той му става партньор, води в САЩ наши момчета като Тончо Тончев, Ивайло Маринов, Константин Семерджиев, Митьо Митев - Мутата, Мартин Кръстев. След това сключва договор с братята Виталий и Владимир Кличко.

За първи път среща Кубрат Пулев в Белфаст на Световното първенство по бокс, когато Кобрата е само на 20 години. А ето, че 18 години по-късно двамата работят заедно.

Гоцев е убеден, че Кубрат ще нацели Антъни Джошуа в стъклената брадичка. Мачът за световната титла ще се състои на 12 декември в Лондон, а договорът окончателно ще бъде подписан съвсем скоро.

Очертава се Ивайло Гоцев да прекарва все повече време в България. Той вече стартира проекта си "Духът на България", който пловдивчани ще видят на 3 октомври от 19:30 часа на Античния театър. Това е спектакъл, който събира много от българските таланти и съчетава професионалния бокс и бойните изкуства с музиката, песните и танците. Българско шоу, но представено по модела на американския шоубизнес.

Контузията на Тервел Пулев е съвсем лека и той ще вземе участие в "Духът на България", но на 17 октомври във Велико Търново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - футбол, пародии, весели гости и Франсоа Вийон

Калейдоскоп от усмивки ще се завърти в „Алтер его“ тази събота! Очаквайте неподозирани пародии, усмихнати гости, както и весели престрелки между водещия Петър Краевски и неговото сатирично алтер его Краю Петровски.  Като стана дума за гости, свои сатири ще споделят с нас Васил Сотиров, Турхан Расиев и Христо Нанев. В рубриката „Сатирик..

обновено на 06.07.24 в 16:07
Локо завърши с победа планинския си лагер

Локо разби с 4:0 "Пирин" в контрола

"Локомотив" (Пловдив) завърши лагера в Боровец с разгромна победа. Пловдивчани надвиха "Пирин" с 4:0 контрола, играна в Самоков. Христо Иванов даде преднина на "Локомотив" в 12-ата минута. В 50-ата минута Мартин Хайдаров покачи на 2:0. В 65-ата минута Медвед бе съборен в наказателното поле на “орлетата” и съдията отсъди дузпа. Христо Иванов бе точен..

публикувано на 06.07.24 в 15:39
Георги Иванов подписа договора за технологията на голлинията

БФС въвежда технологията на голлинията

БФС сключи договор за 4 години за използването на стационарни камери на голлинията по време на срещите от Първа лига. С нововъведението БФС извежда като свой основен приоритет равнопоставеността между клубовете, като новата технология ще позволи точни и коректни решения за признаване на гол или съответно неговата отмяна.  В същото време ще бъде намален..

публикувано на 05.07.24 в 16:35
Легендарната Пенка Стоянова

Спомен за Пенка Стоянова, факлоносец на олимпийския огън

Великата ни баскетболистка Пенка Стоянова е родена на 21.01.1950 година в град Карлово Пенка Стоянова е сребърна медалистка от Олимпийските игри в Москва през 1980 годшна и бронзова от Олимпиадата в Монреал през 1976 година. Участва в 8 европейски първенства. Сребърна медалистка от Варнапрез 1972 година и бронзова от Клермон Феран през 1976 година...

публикувано на 05.07.24 в 13:35

Поетът Красимир Йорданов за истинския Джулай

С поета Красимир Йорданов говорихме за поредния Джулай като празник на лятото и свободата.  Посрещането на слънцето на морския бряг в утрото на 1 юли е традиция, която Старите кучета (група стари приятели, поети и китаристи) спазва стриктно от средата на осемдесетте години насам- сподели Йорданов. Джулая е чисто български феномен, който съществува..

публикувано на 04.07.24 в 16:25