Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява фалшива ли е дипломата на БСП активист

| обновено на 28.09.20 в 16:05

Пловдивската районна прокуратура  се самосезира и разпореди проверка по журналистическо разследване за това фалшива ли е дипломата за магистър на Десислава Йорданова, БСП активист и дъщеря на пловдивския депутат от левицата доц. Георги Йорданов.  

Публикациите на  Нова телевизия и информационния сайт „Glas.bg“  са на тема „Как се взема степен „магистър“ без „бакалавър“?“. Те визират Десислава Йорданова, председател на организацията на БСП в пловдивския район "Западен" и главен експерт „Здравеопазване и социални дейности” в отдел „Образование“ на Община "Родопи".

Според тях Йорданова не е имала диплома за бакалавър в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски",  но е представила  удостоверение за такова образование, с което да учи за магистър в Медицинския университет. 

По случая е образувана преписка и е назначена предварителна проверка на отдел „Икономическа полиция“ за установяване на евентуално извършено документно престъпление.  Предстои проверка на данните за съставен  неистински официален документ – служебна бележка за завършена бакалавърска образователна степен.

Срокът за приключване на проверката е едномесечен.  

За Радио Пловдив Десислава Йорданова заяви, че смята да заведе дело в съда, за да се установи истината. Тя отрича дипломата й да е фалшива.

 „Това не е истина, това е клевета. Няма да казвам от кого е, това ще каже българският Съд“ - категорична е Йорданова.

Тя ще търси отговор от Медицинския университет „защо разпространяват това,че дипломата ми е анулирана. При положение, че не е. Защото ако е така – те са били длъжни да  го сложат в съответните официални органи, като Държавния вестник“.

Активистката на БСП обясни, че е учила в Международен славянски университет, след проблеми в който е прехвърлена с групата си във филиала на Пловдивския университет в Кърджали, където е учила 2 години и по думите й, там е завършила маркетинг. 

За разследването допълва: „Надявам се да се стигне до дъното, но не мога да обвиня абсолютно никого. Но не мисля, че е нещо лично".

Бащата на Йорданова, който е депутатът от БСП Георги Йорданов, подозира, че атаката е във връзка с опит да й отнемат делегатските права за Конгреса на социалистите и я нарече: "вътрешнопартиен огън." На Конгреса Йорданова е била избрана за член на Националния съвет на БСП. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трактор заклещи пловдивско момченце на плажа в Созопол

Тежко остава състоянието на детето, което бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.  Момченцето е от Пловдив, на 9 години, дошло на почивка със семейството си в Созопол,..

обновено на 03.08.24 в 16:11

Напълно потушен е пожарът на депото в Цалапица

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи  и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив  Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване дейностите на открито.   Кметът подчерта..

публикувано на 03.08.24 в 15:48

Край! Въздухът над Пловдив вече е безопасен

Въздухът е чист, падат мерките заради пожара в депото край Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева.  По думите й,  на база данните от РИОСВ-Пловдив от последните 24 часа, съгласувано с РЗИ-Пловдив, се отменят препоръките към жителите на областта за носене на маски и ограничаване на дейностите на открито за..

обновено на 03.08.24 в 15:03

Катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик блокира движението

Тежка катастрофа в Пазарджишкия участък на АМ „Тракия“, в района на 73 км. предизвика задръстване на движението в посока София.  Тя е станала към 13.15 ч., има и пострадали.  Блъснали са се джип БМВ и лек Фолксваген. Очаква се в резултат на това и акцията по спасяване на хората, движението в участъка да бъде силно затруднено.  В звуковия файл..

публикувано на 03.08.24 в 14:18

Засега въздухът над Пловдив е безопасен, но се очаква леко замърсяване

Напълно овладян е пожарът на сметището в Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева,  след заседанието на кризисния щаб от мястото на бедствието тази сутрин. Очакванията са то  да бъде окончателно  погасено до края на днешния ден.  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съобщи ,  че според..

обновено на 03.08.24 в 11:41