Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма опасност БСП да стане лидерска партия

Конгресът на БСП остави извън Националния съвет на партията председателя на ПЕС и бивш лидер свой лидер Сергей Станишев, още един бивш председател - Михаил Миков, както и други знакови лица на вътрешнопартийната опозиция. Станишев определи това като знак за превръщането на БСП в лидерска партия, в която 187 членове на НС ще са "гуменият печат" на Корнелия Нинова.

Според Петър Мутафчиев, избран с 350 гласа в съвета, и така един от най-високо оценените пловдивски представители, този избор е показал отношението на членовете към тази опозиционност. Той изрази съжаление за това, че видни негови колеги не са намерили място във висшия орган на левицата, но и надежда, че те ще продължат да работят за нейната кауза.

Мутафчиев не приема оценките, че Нинова е овладяла Конгреса. Да не се правим на пророци, партията е функционирала винаги по правилата на Устава си. Не мисля, че БСП ще се превърне в лидерска партия, каза той. 

По думите му сега въпросите са свързани с по-ярко поведение на партията в подкрепа на протестите и като опозиция в НС.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.Още от категорията

Само строга карантина може да спре скока на Ковид19

Този вирус Ковид 19 е различен от всички вируси досега и начина, по който засяга  активно и горните дихателни пътища  и бронхиолите, води до ускоряването на неговото разпространение, каза вирусологът акад. Ангел Гълъбов от Института по микробиология към БАН.  Той обясни, че в  Ковид 19 е заложено неговото  бързо размножаване , със стотици хиляди, и това..

публикувано на 29.10.20 в 10:40

Нови 30 легла за болни с коронавирус в Смолянска област

30 допълнителни легла ще бъдат определени за прием на болни с коронавирус в болниците в Смолян и областта, каза пред Радио Пловдив д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ СМолян. 15 от тях ще бъдат в областната болница. Така там ще има 70 легла са болни с ковид, 9 от които за интензивно лечение. Общо в областта за лечение на хора с коронавирусна инфекция ще..

обновено на 28.10.20 в 15:54
Паметникът на трите поколения край Перущица

Перущица с доброволческа акция за Деня на будителите

Заради увеличения брой заболели от КОВИД-19 и затягането на противоепидемичните мерки в страната община Перущица отмени честването в Дановото училище за Деня на народните будители.  Вместо това го замени с нетрадиционна проява на открито. На 1 ноември доброволци ще почистят Паметника на трите поколения и района около него. Инициативата е..

публикувано на 28.10.20 в 13:00

38 учители и 35 ученици са с Ковид 19 в Пловдив и областта

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия. Разговор с Иванка Киркова , началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия.  Внезапни проверки за спазване на противоепидемичните..

обновено на 28.10.20 в 11:42

Бюджет 2021 е напълно кампаниен и ни чака дългова криза

Повече пари за здравеопазване през 2021 година, и още пари за заплати, запазаване на работни места, това декларираха от правителство за бюджета след като президентът Румен Радев заяви, че той е "разоряващ". Отделени са 1 млрд. 650 млн. лева за домакинствата,  577 млн. за бизнеса, 749 млн. лева свързани с държавните структури, за борба с коронавируса...

обновено на 28.10.20 в 10:37