Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова стартира с победа "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова
Снимка: USTA

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

33-годишната пловдивчанка, която участва с "уайлд кард", реализира шест пробива при убедителния успех над германката Андреа Петкович с 6:3, 6:3 за 73 минути.

Пиронкова, четвъртфиналистка на "Ролан Гарос" през 2016 година, стартира силно и поведе с 3:0, като не изпусна преднината си до края на първия сет.

Във втората част българката пропиля ранен пробив аванс, но след това направи нова серия от три поредни гейма, за да поведе с 5:2, което се оказа решаващо.

Пиронкова доминираше и пласира 23 печеливши удара в срещата срещу едва 12 на 93-ата в света Петкович, полуфиналистка в Париж през 2014 година.

Това е едва второ участие на българката в турнир по тенис след повече от три години пауза заради майчинство. При завръщането си на корта тя стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по-рано през месеца.

С успеха днес пловдивчанката си осигури 84 хиляди евро и 70 точки за световната ранглиста, в която e на 157-ата позиция преди "Ролан Гарос".

Във втория кръг тя очаква победителката от мача между трикратната шампионка и номер 6 в схемата Серина Уилямс (САЩ) и Кристи Ан (САЩ) .

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36