Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Съдът разпитва свидетели и вещи лица по делото срещу д-р Иван Димитров

По общия ред и с разпит на всички свидетели, експерти и вещи лица стартира възобновеният процес срещу д-р Иван Димитров, подсъдим за убийството на крадеца Жоро Джевизов, когото застреля в имота си. До тук се стигна, след като пловдивският Апелативен съд върна делото отначало, заради открити множество процесуални нарушения. 

На първа инстанция лекарят бе оправдан по обвинението за убийство, което бе прието от съда за неизбежна, макар и превишаваща нормите самоотбрана.  Новият процес на два пъти се препъна през лятото, заради отсъствие на свидетели и заболяване на д-р Димитров, но  днес официално му бе даден ход.  

Първи показания дадоха майката и бащата на убития, които визираха основно битови и лични подробности за живота и миналото на техния син. И двамата обаче създадоха трудности на съдебния състав, заради очевидното неразбиране на езика и смисъла на въпросите. Майката разказа, че е родила Жоро Джевизов още  на 13 годишна възраст, но още преди той да навърши година, се е развела с баща му, без, по думите й, да е сключвала граждански брак. 

След това тя заяви, че покойният й син има три деца от три различни жени, от които обаче познава само последната, също страна по делото.  Тази жена обаче отдавна е в неизвестност, изоставяйки на нея най-малкото дете.  По-конкретно свидетелства  парамедичката от екипа на Спешна помощ, пристигнал първи на местопрестъплението. 

Тя заяви, че е заварила тялото на убития проснато върху капака на кола, но без никакви жизнени показатели. Важна подробност от показанията и са, че е видяла в снега под краката му паднал нож.  Процесът продължава с още разпит на свидетели и вещи лица. 


Галерия

Още от категорията

Честваме зимна Света Анна

На 9 декември православната църква почита свещеното зачатие на Света Анна – майката на Света Богородица. Денят е известен още и като Анино/Янино зачатие, защото това е денят, в който е зачената Дева Мария. Светицата е считана за  покровителка на бременните жени, на майките, вдовиците, девиците и на брака . Дълго време Йоаким и Анна нямали..

обновено на 09.12.23 в 07:31

Благотворителен коледен базар „От деца за деца“ в Пловдив

Днес и утре се провежда традиционният благотворителен базар на Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ – „От деца за деца“. И в двата дни базарът е от 10 до 17 ч. пред търговски център "Гранд".  На щандовете могат да се купят ръчно изработени картички, играчки и други коледни подаръци. Така ще бъдат подкрепени благотворителните каузи, сред..

публикувано на 09.12.23 в 07:30

Грейва коледната елха в Пазарджик

С празнична програма на площада в Пазарджик ще бъдат запалени светлините на коледната елха.  В концерта тази вечер ще вземат участие детски хор, танцови, мажоретни и фолклорни състави, както и млади музикални таланти.   Тържеството започва в 18 часа пред театър „Костантин Величков“, където по- късноДядо Коледа и Снежанка ще зарадват децата...

публикувано на 08.12.23 в 15:32

Рестарт на делото срещу шофьора, убил трима с камиона си край Цалапица

Върховният касационен съд върна за ново разглеждане на Апелативния съд в Пловдив делото срещу шофьора Ваклин Хъмчев, който със своя камион-влекач блъсна и уби на място 3-ма души край Цалапица. Според събраните доказателства през 2019 г. Хъмчев нарушил правилата за движение и причинил по непредпазливост смъртта на Филип и Михаил Михайлови и..

публикувано на 08.12.23 в 15:30

Честит празник на българските студенти!

Българските студенти отбелязват днес своя празник. През 1897 г. министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса, свързан с това първото Висше училище в България да има "по-особен, свой празник". На заседанието си от 2 ноември 1902 г. Академичният съвет на Висшето училище определя деня на просветителя св. Климент Охридски - 25 ноември..

обновено на 08.12.23 в 14:38