Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С разнообразни искания протече обичайният протест в Пловдив

Срещу маските, 5G мрежите, мафията, правителството, съдебната система, д-р Калин Калинов и др.

| обновено на 01.10.20 в 21:12

В Пловдив започна традиционният вече за четвъртък вечер протест на граждани. 

Сборният пункт е на фонтана пред Общината, където са се събрали над 50 души, като се очаква броят им да нарасне. 

Освен обичайното настояване за оставка на правителството и главния прокурор, протестиращите са издигнали лозунги и плакати срещу мафията, носенето на маски,  въвежането на 5G мрежата и различни социални искания.  

Спонтанно бе изведено и искането за оставка на д-р Калин Калинов, шеф на общинската дирекция по здравеопазване, както и за пълна прозрачност  относно  дейността и финансирането на фондация "Пловдив 2019". 

Митингът започна с озвучение от партиотични песни, неформални оратори говорят пред събралите се за корупцията, върховенството на закона, позицията на ЕС и други теми. 

Към  20 часа групата тръгна  на шествие по Главната  улица, до пл. Съединение и след това до Областната управа. 

Към 20.30 шествие от няколко десетки души с развети знамена и викове за оставка блокира кръстовището между булевардите "Руски" и "Шести септември". 

След 10 минути пътят бе освободен и протестиращите се насочиха към Областната управа, посочена от тях като крайна точка на проявите. 

Към 21 часа шествието блокира и следващото кръстовище - до Областната управа.  Там непредвидената проява за кратко доведе до конфликти между тях и заклещените шофьори. Стигна се до пререкания и размяна на остри реплики, но ситуацията бе овладяна от полицията.  Постепенно движението бе възстановено. 

Заради протестите  до 22  часа  бе спрян автомобилният трафик  по бул. „Цар Борис III Обединител“ – от кръстовището с бул. „Марица“ до кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“,  бул. „Шести септември“ – от кръстовището с  бул. „Копривщица“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42

Потушиха пожара над Марково (обновена)

Сухи треви се запаблиха по обед в местността Кокарджа над Марково. Три пожарни екипа локализираха бързо огъня и потушипа пожара .   Пламъците горяха извън жилищната зона на пловдивското селото и благодарение на бързата реакция на огнеборците не се стигна до опасност за населението.  Във фейсбук групата на пловдивското село от..

обновено на 12.08.24 в 17:22

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата го подновява

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

обновено на 12.08.24 в 16:08

Пазарджишки полицаи протестираха "спонтанно"

Спонтанен протест организиран в социалните мрежи, проведоха полицаи от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.    Той е в подкрепа на колегите им, които направиха същото в София.   Акцията на излезлите полицаи е в израз на "несъгласието на служителите с евентуални опити за политическо вмешателство под каквато и да е форма  в работата на вътрешното..

публикувано на 12.08.24 в 14:42

Растат приходите от туризъм в Пловдив

С 1% са се увеличили нощувките в хотелите и останалите места за настаняване в Пловдивска област през юни тази година в сравнение със същия месец на 2023-а, сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив.  62 300 души са пренощували в хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., като по-голямата част от тях – над 75%, са българи. Повечето са..

публикувано на 12.08.24 в 13:41