Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конфликт между шофьори и протестиращи пред Областната

Хванаха младеж с пълна чанта с яйца "за омлет"

| обновено на 01.10.20 в 22:11

Към 21 часа протестиращите блокираха кръстовището пред Областната управа.  Там непредвидената проява за кратко доведе до конфликти между тях и заклещените шофьори. 

Стигна се до пререкания и размяна на остри реплики, но ситуацията бе овладяна от полицията.  Постепенно движението бе възстановено. 

Полицията обаче състави акт на младеж от митинга, в чиято чанта са открити яйца, в количества "над обичайните" за обикновено домакинство, коментира един от униформените. 

Подозренията са, че той ги е приготвил за хвърляне по сградата на институцията, въпреки неговите уверения, че ги носи към дома си, "за да си направи омлет" - по думите му. 

Оказа се, че хасковският жител Валентин Караджов, който пребивава в Пловдив, е с нередовни лични документи - непоправимо увредена лична карта.  Проверяващите му съставиха акт,  след като бе установено, за същото нарушение преди около две седмици той е бил предупреден официално. 

Шествието трайно се установи в кръг около Областната управа, охранявана от малък кордон полицаи, които заснемат ставащото с камера, за пълна достоверност на случващото се, по техни обяснения. 

Постепенно напрежението нарасна, след като протестиращите влязоха в конфликт и с полицаите, които им попречиха да замерят с яйца и домати сградата на Областната управа. Шествието настоя, че това е законен акт на протест и освирка органите на реда, включително отправяйки им обидни реплики и обвинения. 

След невъзмутимата реакция на полицаите, които твърдо не позволиха подобни зрелищни прояви, групата отново тръгна обратно към площад "Съеднинение", блокирайки платното по пътя си. 

На площада протестиращите имат право да престоят до 22 часа, когато изтича разрешението от общината.  

След това множеството постепенно се разотиде без инциденти. 

Галерия

Още от категорията

Съветниците гласуват върнати от областния управител решения

На заседание на Пловдивския общински съвет, съветниците ще разгледат две върнати решения на местната власт от областната управа. Очаква се да се гласува повторно наредбата за местните данъци и такси, в частта такси за административни услуги. Паралелно с това общинските съветници ще поправят неточности в правилника за дейността на общинското..

публикувано на 09.03.21 в 06:52

238 са новите случаи на коронавирус в Пловдив

Близо 3 хиляди са новите случаи на коронавирус, регистрирани от общо над 17 хиляди теста за денонощието, като преобладват положителните резулатати от антигенните тестове.  Най-голям, над 800, е броят на заразените в София, а Пловдив е на второ място с 238 новозаразени, сочат данните от Единния информационен портал. За Пазарджик са отчетени 94..

публикувано на 09.03.21 в 06:34

Деца, ученици, учители и лекари са сред заразените с COVID-19

100 пловдивски ученици, 24 малки деца в яслена възраст и още  30 деца от две детски градини са поставени под карантина като контактни на заболели от Ковид-19  в Пловдив. Ограничението е сила и за част от контактния персонал. Сред новите 30 заразени за последното денонощие в областта са дете от яслена група, лекар, четирима учители, три медицински..

публикувано на 08.03.21 в 15:22

Covid огнище в Центъра за деца с увреждания в пловдивския район "Южен"

Всички деца и част от персонала на центъра за деца и младежи с увреждания в пловдивския район „Южен“ са под карантина след извършени тестове за коронавирус.  Положителни са резултатите от направените още миналата седмица бързи тестове на всички общо 10 момичета и момчета, като за тях в сградата се грижат двама души от персонала, уточни..

публикувано на 08.03.21 в 13:45

Още трима учители в Смолянско с COVID-19

62 са случаите на коронавирус в Смолянска област, регистрирани от петък до неделя, включително. Заразените са на възраст от 23 до 79 години, като най - много са в община  Смолян - 26, следвана от община Златоград - 20. В  Доспат има само един нов случай, съобщават от РЗИ - Смолян. Позитивни са двама учители и двама от персонала на две детски..

публикувано на 08.03.21 в 11:49