Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците гледат на 7 октомври върнатата бюджетна прогноза

| обновено на 02.10.20 в 17:21

Проектът на бюджет за 2021 година и актуализираната бюджетна прогноза на Община Пловдив за 2022-2023 година ще се гледат на предстоящата сесия на Общинския съвет на 7 октомври, съобщават от общинската администрация. Това е договорено на работна среща на кмета Здравко Димитров с представители на политическите сили от Общинския съвет. 

Общинските съветници са били запознати с приоритетни за администрацията пътни инфраструктурни проекти, както и средствата необходими за тяхното изграждане, за да могат да дадат своите коментари и предложения за изменения. 

Припомнямe, че на сесията на 24 септември Здравко Димитров оттегли проекта за допълнително обсъждане. В него се включва и подготовката за заем, който общината има намерение да изтегли.

По инициатива на кмета предстои да бъде организирано и публично обсъждане по казуса с избор на управител на “КОЦ-Пловдив” ЕООД с участието на общинските съветници, граждани, неправителствени и пациентските организации. Целта е да се изчисти процедурата по избор на ръководител на здравното заведение, за да няма съмнения при провеждането на следващия конкурс за избор на директор, съобщават още от общината. 

Изборът на управител на лечебното заведение се провали на две поредни сесии и бе придружен с протести. КОЦ Пловдив сега е с временен управител-д-р Пламен Фотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна на сметището в Цалапица

Пожар избухна в сметището край Цалапица. Първият сигнал е получен при видеонаблюдението в реално време на Регионалното депо за неопасни отпадъци там.  На мястото са изпратени  четири противопожарни екипа. От  централата  съобщават, че огънят е  в рамките на сметището и няма опасност за близките населени места. Пожарът е обхванал площ от..

обновено на 01.08.24 в 18:53

Пламна пожар в житен блок край панагюрското село Баня

От полицията в Пазарджик уточниха, че сигналът е подаден около  14.15 ч. в РСПБЗН - Панагюрище. В резултат на високите температури, сухата растителност и наличие на вятър пожарът се е разпрострял и в горски фонд, като в момента е обхванал горска площ между селата Баня, Оборище и гр. Панагюрище.  На място са изпратени екипи на пожарната в..

обновено на 01.08.24 в 17:01

Нова бонусна система въвеждат във ВМЗ - Сопот

ВМЗ - Сопот въвежда система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите си. Решение за това е взел Съветът на директорите след преговори със синдикалните организации, съобщават от държавната оръжейница.  Дружеството ще предоставя бонуси като добавка към месечните заплати на служителите си с цел равностойно и конкурентно..

публикувано на 01.08.24 в 16:30

Парламентарна комисия проверява кмета на Доспат за корупция

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършени от кмета на Община Доспат - Елин Радев.  След прегласуване, поискано от ГЕРБ-СДС, комисията бе създадена със 116 гласа "за", 63 - "против", и двама - "въздържал се". Според решението..

публикувано на 01.08.24 в 14:59

Без да работи "Екобус - Пловдив" натрупа 137 000 лв загуба

На 137 хиляди лева възлиза общата непокрита загуба на общинско дружество „Екобус“, като само за миналата година тя е в размер на близо 109 хиляди лева. Останалите 28 000 лева са натрупани през предходни периоди. Това стана ясно от приетия от Общинския съвет годишен отчет и доклаз за дейността през 2023 година. Слави Георгиев от ГЕРБ призова..

обновено на 01.08.24 в 14:34