Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Пловдив е очите и ушите на своята аудитория

Андон Балтаков - генерален директор на БНР
Снимка: БГНЕС

Радио Пловдив - една от основните медии в Централен-Южен район

Като една от основните медии в целия Централен-Южен регион определи Радио Пловдив генералният директор на БНР Андон Балтаков. В ефира на „Вход свободен“, където гостува наживо по повод празника за 65-годишния юбилей на Радио Пловдив, Балтаков призна, че изпитва изключително уважение към екипа му.

„Аз отделям изключително огромно внимание на регионалните радиостанции и конкретно на Радио Пловдив. Затова още март бях във вашето радио“- подчерта той. От обиколката му из регионалните станции, възобновена след временното прекъсване заради COVID-19, генералният директор продължава да е убеден: 

„Вие сте очите и ушите на хората и обществото. Вие знаете по-добре от всички какви са проблемите на областите, администрацията. И имайки предвид колко замираща е обективната журналистика, Радио Пловдив и останалите регионални радиостанции, може би, изпълняват функциите на 4-тата власт. И това е  много важно не само за мен – важно е за цялото общество“.

Мултиформатност и бъдеще на радиото като медия

Андон Балтаков подчерта мултиформатността на съвременното радио. И за да могат хората да продължават да вярват на нашите програми, очерта в какво вижда бъдещето им: Фокусиране върху проблематиката на региона, пряката връзка със слушателите и читателите в дигиталното пространство. И изграждане на допълнителна мрежа от сътрудници, за да знаем какво се случва по места“.

Въпреки все по-засилващата се конвергенция между различните медии в наши дни, според генералния директор на БНР, радиото ще остане медията, която, по думите му „предлага най-интимното, личностно взаимоотношение с аудиторията и слушателите си“. 

За да се приобщят към съдържанието му младите хора, които все по-рядко слушат радио на FM, обаче, той каза, че е важно да говорим все повече за „аудио“: „Съдържанието трябва да е достъпно за по-младите хора, те потребяват съдържанието по различен начин, и ние трябва да сме на тяхно разположение“.

Генералният директор на БНР е категоричен, че именно съдържанието ще съхрани и в бъдеще интимността във взаимоотношенията на радиото с аудиторията му, защото „съдържанието е нашето познаване на аудиторията и техните проблеми“: „Всеки може да си извади телефона и да направи запис, но не и по начина, по който го правим в БНР - да направим един прекрасен разказ“, сподели Андон Балтаков.  

Към слушателите и работещите в Радио Пловдив

Генералният директор на БНР покани слушателите на Радио Пловдив да влязат в уеб сайта на радиото и да участват с отговор на въпросите от социологическото проучване, което в момента се прави за националните и регионалните програми. 

А за 9-те месеца, откакто е на поста си, отчете, че все още не е довършил цялостната реформа. Предстои много работа по дигиталното присъствие, избирането на продуктов мениджър, присъствието на подкасти в спотифай или други звукови агрегатори. Като припомни и наслова на концепцията си, с която спечели директорския пост в БНР: „Стабилност. Новаторство. Растеж“, Андон Балтаков подчерта: „Първата година беше за стабилността. За втората се подготвяме сега. В третата вярвам, че БНР ще мине в период на растеж.“

Той честити 65-годишния юбилей на Радио Пловдив така: „ Искам да честитя на всички наши колеги, както на всички бивши колеги, които са създавали програмите на Радио Пловдив, защото без техния труд, ние не бихме били тук днес. А също бих искал да поздравя нашите слушатели затова, че са били верни през целия този период на Радио Пловдив“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12