Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Пловдив е очите и ушите на своята аудитория

Андон Балтаков - генерален директор на БНР
Снимка: БГНЕС

Радио Пловдив - една от основните медии в Централен-Южен район

Като една от основните медии в целия Централен-Южен регион определи Радио Пловдив генералният директор на БНР Андон Балтаков. В ефира на „Вход свободен“, където гостува наживо по повод празника за 65-годишния юбилей на Радио Пловдив, Балтаков призна, че изпитва изключително уважение към екипа му.

„Аз отделям изключително огромно внимание на регионалните радиостанции и конкретно на Радио Пловдив. Затова още март бях във вашето радио“- подчерта той. От обиколката му из регионалните станции, възобновена след временното прекъсване заради COVID-19, генералният директор продължава да е убеден: 

„Вие сте очите и ушите на хората и обществото. Вие знаете по-добре от всички какви са проблемите на областите, администрацията. И имайки предвид колко замираща е обективната журналистика, Радио Пловдив и останалите регионални радиостанции, може би, изпълняват функциите на 4-тата власт. И това е  много важно не само за мен – важно е за цялото общество“.

Мултиформатност и бъдеще на радиото като медия

Андон Балтаков подчерта мултиформатността на съвременното радио. И за да могат хората да продължават да вярват на нашите програми, очерта в какво вижда бъдещето им: Фокусиране върху проблематиката на региона, пряката връзка със слушателите и читателите в дигиталното пространство. И изграждане на допълнителна мрежа от сътрудници, за да знаем какво се случва по места“.

Въпреки все по-засилващата се конвергенция между различните медии в наши дни, според генералния директор на БНР, радиото ще остане медията, която, по думите му „предлага най-интимното, личностно взаимоотношение с аудиторията и слушателите си“. 

За да се приобщят към съдържанието му младите хора, които все по-рядко слушат радио на FM, обаче, той каза, че е важно да говорим все повече за „аудио“: „Съдържанието трябва да е достъпно за по-младите хора, те потребяват съдържанието по различен начин, и ние трябва да сме на тяхно разположение“.

Генералният директор на БНР е категоричен, че именно съдържанието ще съхрани и в бъдеще интимността във взаимоотношенията на радиото с аудиторията му, защото „съдържанието е нашето познаване на аудиторията и техните проблеми“: „Всеки може да си извади телефона и да направи запис, но не и по начина, по който го правим в БНР - да направим един прекрасен разказ“, сподели Андон Балтаков.  

Към слушателите и работещите в Радио Пловдив

Генералният директор на БНР покани слушателите на Радио Пловдив да влязат в уеб сайта на радиото и да участват с отговор на въпросите от социологическото проучване, което в момента се прави за националните и регионалните програми. 

А за 9-те месеца, откакто е на поста си, отчете, че все още не е довършил цялостната реформа. Предстои много работа по дигиталното присъствие, избирането на продуктов мениджър, присъствието на подкасти в спотифай или други звукови агрегатори. Като припомни и наслова на концепцията си, с която спечели директорския пост в БНР: „Стабилност. Новаторство. Растеж“, Андон Балтаков подчерта: „Първата година беше за стабилността. За втората се подготвяме сега. В третата вярвам, че БНР ще мине в период на растеж.“

Той честити 65-годишния юбилей на Радио Пловдив така: „ Искам да честитя на всички наши колеги, както на всички бивши колеги, които са създавали програмите на Радио Пловдив, защото без техния труд, ние не бихме били тук днес. А също бих искал да поздравя нашите слушатели затова, че са били верни през целия този период на Радио Пловдив“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38