Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кобрата: За мен би било голяма чест да се бия на Античния театър

Кубрат Пулев в компанията на Пенчо Цветков на Античния театър
Снимка: Фейсбук/Пенчо Цветков

Официалният претендент за световната титла при най-тежките Кубрат Пулев бе специален гост на спектакъла "Духът на България" на Античния театър в Пловдив, организиран от мениджъра му Ивайло Гоцев. Той наблюдава победата на кикбоксьора Стоян Копривленски  с 3:0 съдийски гласа над Кристиан Милеа от Румъния в главния мач на събитието.

"На Античния театър бих се бил винаги. Но трябва да бъде малко позавършен, да се погрижиме за самия Античен театър, да бъде още по-пищен. Вижте Акропола в Гърция. Гърците си го оправят постоянно, когато и да отидете, той се ремонтира, той се възражда. Така и тука трябва да бъде. Това е историческо място, което придава съвсем различна сила от всяка една друга зала или стадион по света. За мен би било голяма чест да се бия тук", заяви Курбат Пулев.

"Идва моментът, в който трябва да играем за световната титла с Антъни Джошуа. Смятам, че това ще бъде уникално. Толкова пъти се отмени този мач, но сега смятам, че е сигурен за 12 декември в Лондон. Очаквам дори и без публика да се състои. За мен няма никакво значение. До дни трбява да подпишем договора. Ще проведа подготовката си в Германия, но не е изключено и на Белмекен.

Има клауза за задължителен реванш, те настояваха за това. Ние казахме, че 50 на 50 сме съгласни и като приходи, и като разходи", разкри още Кобрата.

Зрителите на "Духът на България" видяха общо 6 нокаута в осемте битки снощи, както и изпълненията на Нина Николина, 100 кила, Deep Zone Project, Павел и Венци Венци, Иван Лечев и Орлин Павлов, който беше и водещ на галата. Актьорите Веселин Плачков и Янко Лозанов направиха рецитал на исторически стихотворения.

Борислав Велев - Рой не остави никакви шансове и още в първия рунд нокаутира Ясмин Дананович от Босна и Херцеговина в първата среща на ринга.

Вторият мач между румънеца Даниел Бучич и унгареца Ласло Фекете завърши също с нокаут, като на румънеца му трябваше малко повече от минута да приключи срещата.

Неповторимата Джоана Нуамеруе

В единствената женска среща Джоана Нуамеруе и Шейла Мартинес от Испания направиха много здрав мач, който Джоана спечели с 2:1 съдийски гласа. Така Джоана записа третата си победа в професионалния бокс и втора в Пловдив. Боксьорката направи голямо шоу при излизането си, като водеше две бойни кучета, а екипът бе със запалени факли.

Пловдивчанинът Пенчо Цветков, сочен от специалистите за наследник на Кубрат Пулев при най-тежките, записа нова победа в профи бокса, след като нокаутира Мирослав Николов още в първия рунд. Така роденият в Панагюрище и любимец на пловдивската и българската публика вече има 4 победи на професионалния ринг, 3 от които с нокаут. Очаква се през следващата година боецът да замине за Великобритания, където да бъде превърнат в истинска и непобедима машина.

"До няколко години ще съм готов да бъда на нивото на Кубрат Пулев", заяви Пенчо Цветков след успеха си.

В следващата среща Игор Шевазудцкий от Украйна победи с нокаут в третия рунд Аднан Дероня от Босна и Херцеговина. 

Румънецът Богдан Дину, който отвори сериозна аркада на Кобрата миналата година, победи с нокаут във втория рунд Франк Блумле от Германия. 

Йосиф Панов - Пепелянката и Муса Гари от Франция направиха здрав двубой, който завърши с тежък нокаут в шестия рунд и победа за българина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30