Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с акция за 565 000 лева, за да избегне фалит

Сдружение ПФК Ботев разкри тежкото състояние на клуба
Снимка: Радио Пловдив

Срещу ПФК Ботев АД има заведено дело за 26 млн. лева за погасяване на задължение към фалирала фирма от времето на КТБ. С тях е построена базата на клуба в Коматево. Това обявиха на пресконференция днес от Сдружение ПФК Ботев - председателят Радослав Кошински и членовете Борис Гиздаков и Теодор Бочев.

Освен това до края на октомври Ботев трябва да плати на бившия си треньор Желко Петрович 220 хиляди лева, за които вече бе осъден.

Дългът на клуба от 26 млн. продължава да бъде на пазара и се продава, като цената му в момента е 565 хиляди лева. Сдружението и всички фенове бързо ще започнат поредица от инициативи за събирането на тези средства и откупуването на дълга, за да може клубът да бъде спасен, заяви Кошински.

С оглед на финансовата криза текущите разходи на клуба ще бъдат сведени до минимум, разкриха още от Сдружението, което е мажоритарен собственик с 61% от акциите. Книжата се продават, но проведените досега преговори с бизнесмени не са довели до успех. Акциите обаче очакват тези, които имат финансовата възможност и желанието да се заемат с неговото спасяване и издръжка.

Що се отнася до оставката на наставника Ферарио Спасов и екипа му, Сдружението не знае да има оставка, но нещата са в ръцете на прокуриста Асен Караславов, който в момента реално управлява клуба.

Специалистът не се появи за следобедната тренировка, която бе водена от треньорите в ДЮШ Георги Онов и Минчо Цветанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02