Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат проектобюджета на Пловдив и парите за следващите три години

| обновено на 07.10.20 в 10:10

Проектобюджетът на община Пловдив за 2021 г. и актуализираната бюджетна прогноза до 2023 г. ще разглеждат общинските съветници на днешната си сесия. Точката бе оттеглена от вносителя - кмета Здравко Димитров, на предишното заседание на местния парламент.

В актуализираната бюджетна прогноза до края на мандата се предвижда тегленето на заем от около 100 милиона лева за финансирането на важни инвестиционни проекти за града. Сред тях с най-висок приоритет са строителството на пътната връзка Модър – Царевец, на нов мост над река Марица, на пробива под Водната палата, довършването на бул. „Северен“ и реконструкцията на ул. „Кукуш“ в район „Южен“.  Според разчетите на общинската администрация проектът за финансова рамка за 2021 г. е малко над 357 милиона лева.

Очаква се общинските съветници да одобрят меморандума за сътрудничество между община Пловдив и 5 университета, както и да удостоят посмъртно генерал-губернатора на Източна Румелия Гаврил Кръстевич със званието „Почетен гражданин на Пловдив“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05