Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 9 медици с Ковид-19 в Пловдив, затвори кардиологията на "Св. Каридад"

Общо медиците с Ковид-19 станаха 20, растат случаите в Скутаре, болно е и 3 г. дете от Пловдив

436 са потвърдените случаи в страната при направени над 5 431 писиар теста, като това е най-високият брой новозаразени от началото на заболяването у нас.За втори пореден ден в Пловдивска област се  регистрират 40 новозаразени.

Девет от новите случаи са медици, съобщава областният кризисен щаб. Така за два дни болните в бяло станаха  20.

Най- сериозен е проблемът в МБАЛ „Св. Каридад“, където вече имаме 11 положителни проби – 5 лекари, 3 медицински сестри, 2-ма санитари и 1 рехабилитатор. В болницата временно е затворено кардиологичното отделение, където вчера също имаше регистрирани медици. Всички диагностицирани до момента лица са в добро състояние, на домашно лечение .

Заразата е влязла в болницата чрез пациентка с тежък ифаркт, приета преди 2 дни, обясни директорът на здравното заведение Елена Христева. По думите й лекарите веднага са започнали действия по стабилизиране на състоянието, а тя е била с Ковид-19. Пациентите на отделението, които са били на лечение са изписани, РЗИ ще направи тестове на всички контактни. Повторни тестове предстоят е на безсимптомнитее, каза още Христева. Тя изрази надежда, че от понеделник отделението ще възстанови работа. 

С ковид 19 са още лекар и санитар от болница „Иван Рилски“, двама лекари от „Каспела“, две медицински сестри от УМБАЛ „Свети Георги“,  лекар от Спешна помощ и двама стоматолози с индивидуални практики.

Сред диагностицираните през последното денонощие има и дете на 3г. възраст, от  1Б група на Детска градина „8-ми март“ Пловдив. Децата и персонала, работил с групата, са под карантината.

Увеличават се случаите на заразени учители от основното училище в с. Скутаре - общо 7  сред педагозите и 1 положителен резултат от обслужващия персонал. Обучението остава дистанционно за цялото училище - 8 паралелки от първи до седми клас, общо 108 ученика.

През последното денонощие са хоспитализирани са 6- тима пациенти. Общо в болниците са 132- ма, на интензивна терапия са 4-ма от тях. През последните 24 часа в областта има един смъртен случай на мъж на 58г. с придружаващи заболявания.  

Отново най-голям е броят на новорегистрираните в гр.Пловдив – 25. В Марица са 6, в Асеновград – 5, Родопи – 2 и Перущица и Стамболийски по 1.

10 са положителните проби за Ковид -19 в област Пазарджик за денонощието, двама в Смолян, сред които и учителка от Смолян.  Тя и учениците и са под карантина.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24