Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да удължават срока за смяна на документите този месец

Срокът на личните документи и шофьорски книжки, изтичащи до края на октомври няма да бъде удължаван,  предупредиха от МВР – Пловдив.  

Той  бе продължен с 6 месеца заради извънредното положение, но следващо такова няма да има и  те вече  подлежат на подмяна в едномесечен срок. След това, според закона е предвидена глоба.  

Заявленията се подават в съответното  звено на районните управления, независимо от постоянния адрес.  Притежаващите  квалифициран електронен подпис могат да подават заявлениета си и чрез портала за електронни административни услуги на МВР на адрес e-uslugi.mvr.bg.   

От началото на годината към момента 65 000 жители от областта са подновили личните си карти, които изтичат през декември 2020г. На територията на областта шофьорските си книжки са подновили 40 000 души, а подновените паспорти са 45 000 броя.     


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Червен код за опасност от пожари

В 7 области на Северна България и 9 на Южна е обявен червен код за опасност от пожари. Предупреждението е заради продължаващото горещо и сухо време и обхваща и областите Пловдив и Пазарджик.  Червеният код показва, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари, които са трудни за овладяване.  В Пловдивско вчера пожарникари гасиха..

публикувано на 08.07.24 в 08:26

Започва подаване на заявления за кандидатстване след 7 клас

Подаването на заявления за кандидатстване на учениците след 7 клас започва от днес и продължава до 10 юли включително То се извършва онлайн чрез информационната система за изпити и прием, в която са обявени оценките от националните външни оценявания.  В Пловдив и областта над 5690 седмокласници ще участват за място в гимназия или средно училище,..

публикувано на 08.07.24 в 08:24

Гледат делото срещу близнаците Динкови

В Пловдивския районен съд продължава делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица. Двамата братя са обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли миналата година.   Преди началото на съдебното заседание близки, роднини и съграждани на убития..

публикувано на 08.07.24 в 07:52

Изложба отбелязва 105 години от рождението на Николай Хайтов

Община „Родопи“ ще отбележи 105 години от рождението на писателя Николай  Хайтов. Домакин на първото от поредицата събития в общината е Народно читалище „Светлина-1900“ в село Цалапица.  Там ще бъде подредена изложба с плакати на филми по сценарии на Хайтов и пиеси по сборника „Диви разкази“. Ще бъде показан и филмът  „Хорото вътре в мен“...

публикувано на 08.07.24 в 07:47

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладени. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Три пожара в Карловско вдигнаха на крак..

публикувано на 07.07.24 в 22:16