Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ковид- 19 в ЕГ "Пловдив" и МГ

Според здравния министър ситуацията в Пловдив е под контрол

| обновено на 08.10.20 в 15:34

65 са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив и областта

И в ЕГ "Пловдив" е регистриран положителен случай на коронавирус, съобщи Областният кризисен щаб в Пловдив.

Един ученик от 8 клас е дал положителна проба за КОВИД-19, а всички негови съученици - общо 26 деца, са под карантина заедно с техния преподавател по английски език.

От днес паралелката минава на онлайн обучение, създадена е необходимата организация, каза директорът на гимназията Николай Радев. Всеки ден в училището се прави необходимата дезинфекция по график, уточни той.

Заразен с коронавирус ученик е установен и в Математическата гимназия. Класът на заразения гимназист няма да бъде поставен под карантина, защото момчето е отсъствало от училище повече от три дни. Ученикът се чувства добре и ако няма симптоми ще се включи в обучението дистанционно. В Математическата гимназия ще бъде направена пълна дезинфекция и допълнителен инструктаж за спазване на мерките.

Още четири са положителните проби в училището в Скутаре. С тях там заразените учители са 11 от общо 15.

На територията на Пловдив и областта от началото на учебната година до този момент са заразени 28 учители с Covid-19   и 7 деца от училища и детски градини. Общо 13 паралелки в учебни заведения и 3 групи в детски градини, са поставени под карантина.

Три са положителните проби на медицински лица през последните двайсет и четири часа в Пловдив и областта – на администратор и две медицински сестри от Карлово.

В Пловдив ситуацията e изключително добре контролирана. Това заяви здравният министър професор д-р Костадин Ангелов, който присъства на днешното заседание на Областния кризисен щаб. Той отново потвърди, че към момента не се налага въвеждането на по-строги противоепидемични мерки нито в страната, нито в Пловдивска област.

Има създадена много добра и ефективна комуникация между всички структури, които са ангажирани в овладяването на коронавирусната инфекция в Пловдивска област, подчерта професор Ангелов.

От началото на епидемията до момента заразените с коронавирус медицински лица в Пловдив и областта са 126. 52 от случаите са активни.

В Пловдив министър Ангелов беше замерван с яйца от двама пловдивчани, които бяха арестувани. Те са задържани за 24 часа. 

"Нямах възможността да разговарям с тях. Те не пожелаха да говорят. През цялото време имаха някакви готови реплики, които използваха. Изненадан съм, защото смятам, че диалог се води на маса или ако не на маса, то поне в нормален тон, а не с някакъв тип агресия. Не съм видял да ме замерват или да са ме уцелили по някакъв начин. Може да са направили всякакви опити", каза министър Ангелов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38