Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Глобиха по 500 лева двама протестъри за замеряне с яйца

По 500 лева глоба за нарушаване на обществения ред и непристойни действия наложи Пловдивският окръжен съд на двама младежи задържани миналия четвъртък след като хвърляха яйца по сградата на  Областната управа и охранител. По това време на посещение там беше здравният министър Костадин Ангелов, който участва в заседание на областния кризисен щаб. 

 Първоначално Даниел Михайлов и Валентин Караджов получиха от Районния съд административни наказания - задържане в структурно звено на МВР за 3 денонощия. Днес те обжалваха решението, а пред сградата на Съдебната палата се проведе и протест срещу наказанията им. Дошлите да ги подкрепят заявиха, че мъжете са жертва на политическа репресия.

Един от адвокатите на младежите - Росен Рашков, заяви, че срещу тях е било упражнено полицейско насилие. Той подчерта, че наказанията им трябва да се отменят и те да бъдат признати за невинни:

„Всяко решение в друга посока би било посегателство срещу правото на свободно изразяване и правото на протест“.

Решението на окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Още от категорията

Организацията в битката срещу Covid е най-големият ми успех

Дани Каназирева направи отчет за работата й като областен управител и изтъкна, че на първо място са успели с организацията на мерките свързани с пандемията от Ковид-19.  „В Пловдив и областта 20 болници работят успешно за справяне с инфекцията, като имаме 1100 болнични легла“, подчерта Каназирева. Тя допълни, че е организирала и общата работа на..

публикувано на 01.03.21 в 12:29

ВАС оневини Сопот по старо дело от МОСВ

Върховният административен съд постанови, че община Сопот не дължи сумите по наложените финансови корекции по съдебно дело, което МОСВ заведе срещу общината по Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове. Това съобщиха от община Сопот, като уточниха, че екоминистерството трябва да заплати на общината..

публикувано на 01.03.21 в 11:43

Бюджетът обрича пловдивчани да живеят в среда с ниско качество

“Демократична България” определи  бюджета на Пловдив за тази година като символ на управленския провал и заявиха, че няма да го подкрепят на утрешното гласуване на ОБщинския съвет. Според тях  през 21-ва година ще бъдат изразходвани рекордните 418 милиона лева за „още от същото“ като се визират издръжката на извънредно голям брой чиновници,..

публикувано на 01.03.21 в 11:00

Без зелени коридори тази седмица за Пловдив и областта

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу Ковид-19 – съобщи за Радио Пловдив заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.  Той допълни, че получените вчера в инспекцията 4 700 дози ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на записаните пациенти. Приоритет все пак ще се дава на джипитата..

обновено на 01.03.21 в 10:03

332 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 20

Новоустановените случаи у нас през изминалото денонощие са 332 при 2531 направени теста, показват данните на Единния информационен портал. Процентът на положителните проби е 13,1. В Пловдив новите случаи са 20, в Пазарджик 16, в Смолян 4 . Излекуваните за последните 24 часа са 408. Активните случаи в момента са 31 302. Броят на хоспитализираните е..

обновено на 01.03.21 в 10:03