Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

4-ма медици и 2-годишно дете сред новите случаи на Ковид-19 в Пловдив

| обновено на 13.10.20 в 17:20

Сред новите общо 56 новорегистрирани случая на коронавирус в Пловдивска област е двегодишно дете от детска градина „Елица“, неговата група се поставя под карантина.

"Карантинирахме според указанията на РЗИ групата и до 25-ти няма да работи, а децата ще си стоят вкъщи", отбеляза Мария Узунова, директор на детското заведение. Тя уточни, че групата е от 27 деца, а под карантина са и четиририма контактни от педагогическия персонал - две учителки и две помощник-възпитателки. 

Заради заболял дванайсетокласник една паралелка от Френската гимназия е на дистанционно обучение.

"Не е тайна, че момчето е футболист от футболен клуб "Марица" и оттам са тръгнали нещата. Нямаме притеснение, ние си действаме по предварително организираните и планирани мерки", каза за Радио Пловдив директорът на ФЕГ "Антоан дьо Сент Екзюпери" Мариела Николова. 

Заразена и е учителка по история, която преподава на пети клас в училище “Патриарх Евтимий“, но там карантина не се налага. 

Новодиагностицирани са четири медицински лица - лекар, медицинска сестра, фелдшер и клиничен лаборант.

Пациентите, настанени в болница за последното денонощие, са 13,  като един от тях е в по-тежко състояние. Оздравелите са 8, в това число и  един излекуван лекар.

Седем от рекордните за страната 23-ма души са починали с коронавирус в Пловдивска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Починалите за последното денонощие в региона са на възраст между 63 и 90 години. Това са пет жени и двама мъже от общините Хисаря, Карлово, Кричим, Калояново, Асеновград и Пловдив, всички с придружаващи заболявания.Още от категорията

Расте общественото недоволство срещу мантинелите в "улея на смъртта"

Протестната инициатива срещу мантинелите на ремонтирания участък от Околовръстното шосе, организирана от  жителите на селата в Родопската яка  продължава да набира все повече подписи, установи проверка на Радио Пловдив.   В подписката, тръгнала спонтанно от Първенец и Марково до момента е подкрепена от стотици живеещи там, които ежедневно..

обновено на 18.05.21 в 15:53

Почти 100 хил. са поставените дози в пловдивска област

Близо 10% от всички поставени ваксини в страната за последното денонощие са в Пловдив, показват данните от единния информационен портал.  Общият брой имунизации в областта наближава 100 хил., като при почти 35 хил. души ваксинационния процес е напълно завършен. За последното денонощие с положителна проба за COVID-19 са 49 души, 451 остават на..

публикувано на 18.05.21 в 15:10

Общо 32 години затвор за нападателите на баба Атанаска в Белозем

12 години затвор получи единият от нападателите, пребили и ограбили през февруари възрастна жена в Белозем. За останалите двама наказанието е от по 10 години лишаване от свобода.  Тодор Велиев, Атанас Радев и Ангел Василев, на възраст между 27 и 43 години, бяха признати за виновни за кражбата от дома на 82-годишната баба Атанаска, при която са..

публикувано на 18.05.21 в 14:30

Обещават да осигурят места за всички неприети в детски градини в Пловдив

Община Пловдив   поиска от Общинския съвет разрешение за откриване на допълнителни за първите групи  з аради недостига на места в детските градини . След първо класиране има неприети 571 деца и затова общината внася предложение за увеличаване на групите до 30 места. В последните години това се прави системно, за да се намали дефицитът на места..

публикувано на 18.05.21 в 13:42

Студенти от АУ отбелязаха Деня на очарованието на растенията

Студентският съвет при Аграрен университет - Пловдив организира отбелязването на Международния ден на очарованието на растенията - инициатива на Европейската организация за растителна наука. Девет катедри от университета представиха своята продукция от учебните бази, научни материали и презентации за растенията. На събитието присъстваха..

публикувано на 18.05.21 в 13:23