Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов рекорд на заразените с коронавирус у нас, Пловдивска област на второ място след София

COVID - отделенията в Пловдив и областта все повече се запълват

Областният управител Дани Каназирева призова за повече лична отговорност

Медицински лица, учители и ученици са сред новите заразени с Ковид-19 общо 87 души в Пловдив и областта. Заради рекордния брой случаи областният управител и председател на кризисния щаб Дани Каназирева апелира всички граждани и институции за повече лична отговорност и спазване на мерките.

От Медицинския съвет докладват, че леглата в оделенията за коронавирус се запълват.  В момента има 83 свободни легла за лечение на коронавирус и 28 в интензивните отделения.

Девет са заразените медицински лица в региона

Сред тях - двама лекари от УМАЛ „Пловдив“ и МБАЛ „Асеновград, лекар на административна длъжност, общопрактикуващ и дентален лекар от Пловдив. В МБАЛ Карлово има двама заразени двама лекари, медицинска сестра и санитар от детско отделение, което спира да приема пациенти.

Две групи в  пловдивската детска градина „Осми март“ също са под карантина заради заразен помощник възпитател, а персоналът се изследва.

Продължават и случаите на заразени учители и ученици в Пловдив.

В училище “Душо Хаджидеков“ има три случая -  ученик от карантинираната паралелка седмокласници,  шестокласник, чиито клас минава на дистанционна форма на обучение  и учител по рисуване.  В  „Патриарх Евтимий“ е зразаена учителка на 5-ти и 7-ми клас .  В гимназията по дървообработване има заболял осмокласник и паралелката минава на онлайн обучение.

В областта също има заразени ученици

Заради заболял четвъртокласник в  училище  “Христо Смирненски“ в Раковски се карантинира цялата паралелка от 22 деца, 19 деца от занималнята, класния ръковдител и учителя в занималнята.

В Белащица има заразен първокласник в училище „П.Славейков“, като там също се налага карантина за 16-те деца от класа, класният ръководител и учителя от занималнята.

Шест са положителните резултати от проведеното лабораторно изследване на футболен клуб „Марица“. Футболистите са в добро състояние.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панагюрище ще чества 75 години от откриването на златното съкровище

Община Панагюрище подготвя специална програма, посветена на 75-ата година от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. Честванията ще се проведат от 2 до 8 декември под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, съобщи пред БТА кметът на Община Панагюрище Желязко Гагов.  Програмата започва с Дионисиеви празници - фестивал..

публикувано на 11.08.24 в 15:59

Жълт код за горещо време

Жълт код за опасно високи температури е в сила за утре за Северна, Централна и Южна България. Предупреждението е в сила за 18 области на страната. Там се очаква температурите да са между 32 и 37 градуса. 

обновено на 11.08.24 в 08:11

Леки промени в цените на основните храни

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, за трета поредна..

публикувано на 11.08.24 в 08:09

Пуснаха водата на Велинград

В късния следобед а варията по довеждащия водопровод " Лепеница" във Велинград бе отстранена.  Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод От общината посочиха, че водоподаването към Пречиствателната станция постепенно се възстановява.  Поетапно се нормализира и подаването на вода към абонатите. Повече от 24 часа голяма..

публикувано на 10.08.24 в 16:47

Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод

Втори ден жители на Велинград са без вода заради авария на главния довеждащ водопровод „Лепеница“ към Пречиствателната станция на града. Аварията е станала в тежък пресечен терен на 150 метра в гората. Заради спецификата на терена изкопните работи се извършват изцяло на ръка, както и пренасянето на тръби и уреди.  Правим всичко възможно да..

публикувано на 10.08.24 в 13:01