Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Самолети и вертолети ще прелитат на малка височина над пл. "Централен"

Пловдив ще бъде домакин на кампанията "Бъди войник"

Вертолети и самолети от Военновъздушните сили на България ще прелитат на малка височина над площад „Централен“, а пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на българските Военновъздушни сили, както и специални техники и бойни умения на военнослужещите от Специалните сили.

Поводът е провеждането на част от националната кампания за популяризиране на военната професия под надслов „Бъди войник“ на Министерството на отбраната.

Дните за тренировъчните полети са 15, 16 (резервен ден при лошо време) октомври от 16:00 часа до 18:30 часа.

На 19 октомври (понеделник) ще се изпълнят същинските полети на малка височина над площад „Централен“ за времето от 17:00 ч. до 17:20 ч., а до 18:30 часа на статичен показ ще бъде изложена военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете Въоръжени сили.

В информационния ден активно участие ще вземат формирования от Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните сили, Сухопътни войски, Военноморски сили и Военна полиция.

Кампанията цели професионално ориентиране на българските младежи и девойки относно възможностите за кариерно развитие в Българската армия. Тя се организира през месец октомври по повод отбелязването на празника на българските Военновъздушни сили и Деня на парашутиста.


Още от категорията

Искат постоянен арест за трима от "схемата с маратонките"

Пловдивският Окръжен  разглежда искането на прокуратурата за постоянен арест на тримата, задържани при петъчната акция, когато бе разбита схемата за пране на пари чрез онлайн продажби на фалшифицирани марки спортни стоки.   Тогава бяха арестувани десет души.  Днешната мярка се иска за двама мъже и една жена, за които прокуратурата твърди, че са..

обновено на 25.01.21 в 17:39

В Пловдив пристигнаха още от ваксините на Пфайзер

Две кутии по 195 ваксини на Пфайзер от новата пратка пристигнала в страната, са вече в Пловдив. Ваксините ще се използват за имунизации само в област Пловдив, съобщи д-р Милена Панайотова, началник на "Противоепидемичен контрол" в РЗИ.  Тя припомни, че в предишната пратка, доставена в Пловдив, е имало ваксини и за други области.  Д- р Панайотова..

обновено на 25.01.21 в 17:19

Антигенните тестове показаха, че учителите в Пловдив спазват мерките

Под 0,2% са положителните антигенни тестове на персонала в общинските училища в Пловдив. Това показват данните при изследвани 78% от педагогическия и 33 на сто от непедагогическия персонал, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ в общината.  Далите положителни тестове са от различни пловдивски училища и са поставени под карантина...

обновено на 25.01.21 в 17:18

Ковид и карантина в три училища и детска градина в Пловдивска област

73 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 в Пловдивска област за изминалите три денонощия, като  сред новозаболелите има учители от три училища в областта, и една детска градина. Заразени медици за тези дни няма . Нови три случая на ковид са регистрирани в ДГ „Детелина“в Раковски. Така от първия заразен, преди седмица, до момента в градината..

публикувано на 25.01.21 в 16:31

ВМРО няма да подкрепи избора на кредитна институция за Пловдив

Близо 20 млн.лв. има да събира община Пловдив от недобросъвестни платци, обявиха на пресконференция от ВМРО.  Според председателя на градската структура на партията Борислав Инчев, вероятно около 4 млн. лв. не са събрани от наеми на общински жилища, има неприбрани големи суми и от неизрядни търговци на временни преместваеми обекти и др. В тази..

публикувано на 25.01.21 в 13:59