Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолети и вертолети ще прелитат на малка височина над пл. "Централен"

Пловдив ще бъде домакин на кампанията "Бъди войник"

Вертолети и самолети от Военновъздушните сили на България ще прелитат на малка височина над площад „Централен“, а пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на българските Военновъздушни сили, както и специални техники и бойни умения на военнослужещите от Специалните сили.

Поводът е провеждането на част от националната кампания за популяризиране на военната професия под надслов „Бъди войник“ на Министерството на отбраната.

Дните за тренировъчните полети са 15, 16 (резервен ден при лошо време) октомври от 16:00 часа до 18:30 часа.

На 19 октомври (понеделник) ще се изпълнят същинските полети на малка височина над площад „Централен“ за времето от 17:00 ч. до 17:20 ч., а до 18:30 часа на статичен показ ще бъде изложена военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете Въоръжени сили.

В информационния ден активно участие ще вземат формирования от Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните сили, Сухопътни войски, Военноморски сили и Военна полиция.

Кампанията цели професионално ориентиране на българските младежи и девойки относно възможностите за кариерно развитие в Българската армия. Тя се организира през месец октомври по повод отбелязването на празника на българските Военновъздушни сили и Деня на парашутиста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голям пожар в завод за отпадъци в Царацово

Предприятие за отпадъци гори край село Царацово.  Районът е отцепен от пожарната. Черните облаци дим се виждат в Пловдив и от АМ "Тракия". По информация, споделена в социалните мрежи, гори бивша складова база на "Теолино пласт"  В социалните мрежи хората се оплакват от лоша миризма.

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57

Пловдив е готов за срещата "Ботев" - "Панатинайкос"

Пловдивската дирекция на вътрешните работи увери, че е създала необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението за футболната среща между отборите на "Ботев" и "Панатинайкос", която ще започне утре в 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди, по време и след приключване на мача полицейски патрули ще следят за..

публикувано на 31.07.24 в 16:05

Вандали прерязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Неизвестни вандали са срязали въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка в Стамболийски. При огледа е установено, че са прекъснати умишлено почти всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. В Стамболийски откриха общински екопарк Кметът на общината Петър Неделев обясни, че..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07