Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отложиха делото за радикален ислям в пловдивския Апелативен съд

| обновено на 15.10.20 в 10:03
4
Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

Апелативният съд в Пловдив отложи делото за радикален ислям срещу Ахмед Муса и 13-те му сподвижници. Магистратите не дадоха ход на делото заради отсъствието на защитника на един от подсъдимите Александрина Ангелова. Адвокат Александър Попчев бе депозирал заявление, че е в Белгия по време на процеса. Съдът обаче прие, че отсъствието му не е по уважителни причини и му наложи глоба от 1000 лева.

Делото бе насрочено за 12 ноември.

„Никой не шиканира делото и досега подсъдимите не са създавали пречки за съдебния процес. Просто колегата е в чужбина и не може да присъства на делото“ – заяви адвокат Елвира Панкова, която защитава няколко от обвиняемите.

Ахмед Муса бе доведен в залата от Пазарджишкия затвор, където изтърпява 4-годишната си присъда. За него това е трети процес по сходни обвинения, като още преди излизане на решението по него влезе в сила ефективната му присъда по второто дело - 4 години затвор. С ефективни присъди са и повечето от 13-имата му сподвижници, срещу които са повдигнати подобни обвинения.

Единствената жена сред подсъдимите - студентката Александрина Ангелова, получи условно наказание от 2 години и половина.Галерия

Още от категорията

Обрат! Пуснаха лихваря от Прослав срещу 5000 лв. гаранция

Пловдивският окръжен съд пусна под гаранция от 5000 лихваря от кв. Прослав, за чието арестуване стана известно днес.  Прокуратурата обяви, че той е задържан в сряда след тригодишна престъпна дейност, през което време е раздавал кредити на нуждаещи се срещу висока лихва от 10-15% месечно. За  това до момента са свидетелствали 25 души, негови..

обновено на 16.04.21 в 16:14

Има решение за продажбата на спорния имот в "Отдих и култура"

След словесни престрелки между съветниците от ДБ и кмета на Пловдив Здравко Димитров общинският съвет одобри продажбата на терен от 434 квадрата в парк „Отдих и култура“ на свързаната с Винпром Пещера  фирма Прайм Дивелъпмънт. Инвеститорът притежава имот от 5 декара и половина в съседство и смята да изгради жилищни сгради върху терена. Определената..

публикувано на 16.04.21 в 14:52

Лекар и медицинска сестра сред новозаразените в Пловдив

232 са новодиагностицираните с Ковид -19 за изминалото денонощие в Пловдивска област.  Сред новозаразените са един лекар и една медицинска сестра.  Заболял е и ученик като карантина е наложена на 26 ученици.   Оздравелите за последните 24 ч. са 65, а  21 души са хоспитализирани .   Спешна помощ са отговорили на 150 повиквания,..

публикувано на 16.04.21 в 14:38

Близо 133 милиона ще дължи Пловдив в края на 2024-та година

Това е записано в приетата дългосрочна бюджетна прогноза на общината, която бе приета на редовната сесия на местния парламент.  За параметрите заложени до 2024-та година без дебати гласуваха 27 съветници, 12 се обявиха против, а четирима се въздържаха от крайно положително или отрицателно становище.  В началото на тази година дългът на Пловдив..

обновено на 16.04.21 в 13:54
Снимката е илюстративна

Близнаци на 2 месеца от община Смолян с COVID-19

Близначета на 2 месеца от община Смолян са сред новозаразените с COVID-19 през последното денонощие. "Бебетата са настанени в областната болница, в добро общо състояние", посочи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ Смолян. Ковид-позитивен е и 13-годишен ученик от общината, карантинирани ще бъдат 25 негови съученици.  Общо в града и областта новите случаи..

обновено на 16.04.21 в 13:54