Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Пазарджик засилват контрола за спазване на антиковид мерките

В Пазарджишка област се засилва контролът по спазването на противоепидемичните мерки. В момента 41 пациенти с коронавирус са хоспитализирани в болници, един е в тежко състояние, 202-ма са на домашно лечение, информират от РЗИ.

Към момента здравната система в областта е в състояние да се справи с увеличените случаи на заразените с коронавирус, каза заместник областният управител Йордан Кожухаров.

"Искам да ви уверя, че всички лечебни заведения на територията на областта работят към момента и приемат болни. Снабдени са с нужните предпазни облекла, дезинфектанти и лекарства".

На среща с кметовете на общините и населените места е създадена организация за прилагането на административно-наказателна отговорност при неспазването на противоепидемичните мерки:

"Създадохме необходимата организация за провеждането на един ефикасен контрол от страна на общините на територията на Пазарджишка област – както от полицията, така и от РЗИ. Информация ще се получава от общините в началото на всяка седмица, която ще бъде обобщавана и изпращана в Министерството на здравеопазването от Регионалната здравна инспекция действия", каза директорът на РЗИ д-р Фани Петрова.


Още от категорията

Стартира фестът "Вино и гурме" в Стария град

Седмото издание на фестивала „Вино и гурме“ бе официално открито в Пловдив с рекорден брой участници и богата съпътстваща програма. Това е първата туристическа проява в града за тази година и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантират организаторите от Съвета по туризъм в Пловдив и Община Пловдив.  Старт на..

публикувано на 08.05.21 в 13:08

Граждани изготвят карта на замърсените зони в „Централен“

Пловдивчани и гости на града ще направят обиколка на район „Централен“, за да набележат зоните, които се нуждаят от почистване.  Разходката започва в 11 часа и ще продължи около два часа. Началото на маршрута е площад „Съединение“, следват Дондуковата градина, читалище „Хр. Г. Данов“, храм „Св. Георги“, храм „Св. Харалампий“, междублокови..

публикувано на 08.05.21 в 09:05

Зелени коридори в Пловдив и Пазарджик

Продължават да работят и откритите в края на април центрове за ваксиниране срещу Covid-19. Днес з елени коридори ще има в 20 областни центъра в страната . Днес и утре продължава функционирането на зелените коридори за имунизация срещу коронавирус в Пловдив. Ваксинации срещу Ковид-19 ще се извършват в центровете на ДКЦ ПЪЛМЕД и в медицински..

обновено на 08.05.21 в 09:01

1123 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 113

1123 са новите случаи на коронавирус у нас при направени почти 15 000 теста. Положителни са под 8 процента от направените проби, показват данните в Единния информационен портал към полунощ. 86 са починалите с Covid-19 за последното денонощие.  Над 38 000 са поставените ваксини само за ден, показват още данните. В Пловдив новозаразените са 113, в..

обновено на 08.05.21 в 09:00

Вино и гурме в Стария град

Днес и утре Пловдив е домакин на седмото издание на фестивала „Вино и гурме“ .  Това е първата туристическа проява в града за тази година и се провежда в условията на пандемия. Ще се включат рекорден брой участници – 39 винопроизводители и гурме майстори, а това е с 20 повече от 2019-та година. В тазгодишното издание продукцията си ще представят..

публикувано на 08.05.21 в 08:59