Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот

За четвърти път младият Георги се сблъсква с диагнозата рак и за четвърти път влиза в болница с опасност за живота, а е само на 20 години. Дарете пари за Георги тук!

Ето и историята на Георги, разказана от неговите родители!

Всичко започна, когато той беше едва 4-годишен, а днес борбата е по-жестока от всякога и Георги се нуждае от спешно и скъпоструващо лечение в чужбина!

В навечерието на Нова година през 2004-та, след прекарана вирусна инфекция и последвала варицела в детската градина, Георги бе диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Последва пълен двегодишен курс с химиотерапия, след който животът ни през следващите 5 години почти се бе върнал към нормалния си ритъм. И така до септември 2009 година. Тогава, след преглед на хематолог констатираха, че Георги има увеличен тестис (изолиран тестикуларен рецидив) и последваха нови два курса на химиотерапия. Имаше много странични ефекти от лечението, дори разви фарингит. Всички изследвания впоследствие показаха, че костният му мозък е чист и спряхме химиотерапията, но продължихме с алтернативно лечение. Именно то му осигури най-дългия период на ремисия от болестта – цели 7 години.

За съжаление, борбата за живота му не приключи дотам!

През май 2016 година Георги постъпи във ВМИ - Пловдив (детска клиника) с подути, зачервени и болезнени стави (казаха, че е детски артрит). Приложиха лечение с антибиотици в продължение на 20 дни, в процеса на което детето направи плеврален излив. На 01.06.2016 година му бе направена торакотомия и го диагностицираха с вторичен малигном (неходжкинов лимфом). Проведен му бе пълен курс (2 години) химиотерапия. През това време ние опитвахме какви ли не начини и контакти, за да заминем за лечение в чужбина, но безуспешно.

Няма думи, с които да опиша през какво сме преминали досега, но знам единствено, че ще продължим да правим всичко по силите си, за да може Георги да живее!

Две години след спиране на химиотерапията, през август 2020, всичко започна наново със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално свързахме с проблемни мъдреци. Впоследствие диагнозата бе поставена без взети проби от костен мозък (във ВМИ взимат тези проби без упойка от гръдната кост – нещо, което ние категорично отказахме).

Препаратите във ВМИ са неефективни (развита е резистентност) и няма да доведат до ремисия.

След 3 рецидива на рака, днес Георги се бори с най-коварния – миелоидна левкемия, и времето му изтича!

По думи на докторите във ВМИ, състоянието му е животозастрашаващо и ще се влоши критично до месец.

Затова решихме да потърсим надежда за спасение в турската болница Medical Park Gaziosmanpaşa. Подадохме документи и получихме оферта за изследвания и трансплантация на костен мозък, струваща 110,000 евро. Лекарите там са готови да ни приемат веднага щом успеем да съберем необходимите средства.

Това е единственият шанс на Георги да живее, молим ви да му го дарите!

Още от категорията

"Рестартирай Европа" - "Еразъм+" и студентите по време на пандемия

Образователната програма на Европейския съюз "Еразъм +" започва новия период с двойно по-висок бюджет от 26 милиарда евро, a през следващите седем години се очаква да обхване и много повече участници. В началото на 2021-ва обменът на знания и добри практики в Европа се извършва в условия на пандемия, при различни ограничителни мерки за..

публикувано на 19.01.21 в 11:50
Иво Инджов

Очаква се силно разпокъсан парламент и с по-кратък живот

„Следващият парламент ще бъде много разпокъсан. Победителят няма да има възможност да сформира самостоятелно правителство, няма да има възможност да сформира коалиция с още един участник“, това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Иво Инджов. Според него за правителство ще са необходими минимум двама коалиционни партньори, а..

публикувано на 19.01.21 в 10:45

Седем деца с Covid усложнения са спасени в детска клиника в Пловдив

„И при нас бяха хоспитализирани деца с мултисистемен възпалителен синдром, което се явява най-тежкото усложнение на коронавирусната инфекция“, това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Иван Иванов, началник на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Само за месец и половина за лечение са приети седем деца с този синдром, което..

обновено на 19.01.21 в 10:38

За 10 месеца безработните в Пловдив и областта са 23 661

17 122 безработни са регистрираните в Бюрата по труда в Пловдивска област от март до декември 2020 та година. Това показва статистиката на Регионалната служба по заетостта за периода на въвеждане на извънредната епидемична обстановка в странта. Без работа в град Пловдив са останали 6 539 души, което прави ръст от 3.95 процента спрямо същия..

обновено на 18.01.21 в 15:15

Замръзна водата от единствената водоноска в Брестовица

Водата в единствената водоноска в село Брестовица е замръзнала тази нощ, съобщиха жители на селото.  "Намираме се в хуманитарна криза, в която хората нямат достъп до никаква вода, освен, ако не си купят", споделиха тази сутрин жители.  Дори и за не е замръзнала единствената водоноска не позволява хората от високите части на селото да се..

обновено на 18.01.21 в 14:45