Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трима медици и учителка са сред новозаразените с ковид в Пловдив

95 са заразените с Ковид-19 в Пловдивска област през изминалото денонощие, сред тях трима медици и една учителка от СУ "П.К. Яворов“ в Пловдив. Случаите на коронавирус в областта достигнаха 2 337, под карантина са 796 души, а на домашно лечение са 495.

За последното денонощие са хоспитализирани 18 души, като от тях само един е в по-тежко състояние. Общият брой на лицата, които се лекуват в болница са 185, като от тях с потвърдена диагноза на К-19 са 161. На интензивно лечение са 2-ма. Оздравелите за последните 24 часа са 142. 

Тримата новозаразени медици са медицинска сестра и санитар от УМБАЛ „Св. Георги“ и дентален лекар. Заради диагностицираната учителка на директора на училището е връчено предписание за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

„Председетелят на Областният кризисен щаб Дани Каназирева  съобщи, че свободните легла за лечение на коронавирус в областта са 84, а тези за интензивно са 27. Броят на свободните стаи за непотвърдени с К-19 са 20.  С решение на Медицинския щаб в две от болниците се увеличават леглата за COVID-19. В момента 14 здравни заведения – 12 в Пловдив и 2 в областта са с открити „Ковид“ отделения, но притеснението остава за положителните проби сред медицинския персонал. 

"В понеделник свиквам Областния кризисен щаб с всички институции  Ще разчитам и на местната власт и на подкрепа, именно да засилим контрола и спазването на въведените мерки към настоящия момент. Имаме готовност и за въвеждането на нови, но допълнително ще се вземат такива решения. Проблемът е, че тези, които съществуват не се спазват и акцентът трябва да е върху контрола", допълни Каназирева. 


Още от категорията

Цар Киро отново влиза в затвора – този път за 8 месеца

След решение на ВКС, соченият за ромски лидер с прозвището "Цар" - Кирил Рашков,  отново влиза в затвора с ефективна присъда от  8 м. за държане на живак и на нерегистрирани археологически обекти. С Решение № 140/24.11.2020 г. по наказателно дело № 618/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд измени присъдата на Апелативния..

публикувано на 03.12.20 в 18:53

Пловдив задържа банковата гаранция на испанците от "Индра"

Община Пловдив е изтеглила банковата гаранция от 490 000 лева, внесена от испанската фирма „Индра“, която изгради електронната билетна система в градския транспорт и GPS- свързването с Центъра за управление на трафика в града, съобщи заместник – кметът Тодор Чонов.  „Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защита интересите на..

обновено на 03.12.20 в 16:57

Заловиха крадец на антикварни вещи

По „горещи следи“ пловдивски криминалисти задържаха крадец, откраднал старинна златна монета от 500 куруша, която продал в Костинброд. Схема за кражба на златни накити и ценни предмети, организирана от опитен рецидивист  от Берковица разкриха служители на Четвърто районно в Пловдив.  В началото на миналия месец в управлението бил получен..

публикувано на 03.12.20 в 16:56

"Бизнесът за Пловдив" с дарение за Центъра за спешна помощ

Сдружението с нестопанска цел "Бизнесът за Пловдив" предколедно включи в дарителските си инициативи, предприети във връзка с борбата срещу коронавируса, и Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив. Сдружението осигури за мобилните екипи на спешния център специални пулсоксиметри от най-висок клас.  С уредите за измерване на пулса и кислорода..

публикувано на 03.12.20 в 14:26

Арестуваха бракониери, убили сръндак край Кричим

Двама бракониери са задържани в ареста на полицейското управление в Стамболийски. Мъжете убили и разфасовали сръндак край Кричим. Служители на Държавно ловно стопанство „Тракия“ съобщили в полицията за незаконен лов в землището на Кричим. Двама мъже, членуващи в местната  ловна дружинка, предприели самоволните действия против правилата и..

публикувано на 03.12.20 в 14:16