Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Полицаите очакват диалог с министър Христо Терзийски

Полицаите са в протестна готовност от 8 октомври, защото няма отговор на поканата за разговор с вътрешния министър Христо Терзийски. Те не са включени в списъка на служителите от държавния сектор, които получават допълнителни възнаграждения за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Михаил Узунов, председател на Управителния съвет на синдикат „Защита“ МВР коментира исканията на полицаите и надеждата им за среща с министър Христо Терзийски.

„Близо месец чакаме разговор, но търпението започва да се изчерпва. Не искаме да протестираме, преди да има осъществен диалог с ръководството на министерството. За сега се посочва, че полицаите работим на първа линия, дори има благодарности от ръководството на министерството, включително и от г-н Борисов. Към този момент това не се вижда реално. Вярно е, че два пъти дадоха награди, но те не решават проблема. Синдикалните организации бяха изключени от определянето на служителите, които трябва да ги получат. Сумите са обявени, те са от 300 до 650 лева“, заяви Михаил Узунов.

Г-н Узунов посочи още, че служителите работещи на терен са най-ощетени, затова настояват за увеличеуние с конкретна сума. На този етап запазват търпение и очакват внимание и диалог с министър Христо Терзийски, защото има проблем, но предлагат решение.

Интервюто с Михаил Узунов е в звуковия файл.


Още от категорията

Нагъл предизборен бюджет и малки пенсии

Оценка слаб 2 даде за предизборния бюджет за 2021г.  Георги Вулджев, главен икономист на Експертен клуб за икономика и политика. Нарече го и безотговорен. А даваните на пенсионерите по 50 лева  месечно до март, определи като щедро раздавне, но това е на всички нива. Конкретно за размера на пенсиите експертът каза, че е съгласен с..

публикувано на 21.10.20 в 16:44

Правителствата наказват хората с нелогични анти-ковид мерки

Нелогично от медицинска и научна гледна точка е решението да се носят маски на открито, коментира пред Радио Пловдив доц. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН   "Дискотеките, заведенията ще продължат да работят, а когато хората влязат в тях ще трябва да си ги свалят, което прави тази мярка..

публикувано на 21.10.20 в 16:26

ОУП трябва ясно да защити екологичното бъдеще на Пловдив

Това е една от тезите, които ще отстояват общинските съветници от ДБ при обсъждането на проекта за изменение на Общия устройствен план на Пловдив.  Днес те организират среща с експерти и граждани в Дома на културата.  На форума мнения ще споделят арх. Антоанета Топалова - специалист по градоустройство и опазване на културното наследство, бивш главен..

публикувано на 21.10.20 в 11:51

Липсата на адекватен разговор за Ковид-19 поощрява невежеството

Центърът за анализ и кризисни комуникации публикува критична позиция за начина, по който управляващите артикулират  ситуацията с Ковид-19.   У нас налице реално се развиват три кризи: здравна, икономическа и политическа, отбелязва анализът. И прави извод, че и трите водят до упадък на доверието в институциите.  Опасната тенденция, изведена от..

публикувано на 21.10.20 в 11:14

Ресторанти и клубове не приемат нови ограничения за бизнеса им

Днес предстои среща на Областния кризисен щаб - Пловдив със собствениците на ресторанти и нощни заведения. Темата е възходящия ход на заразата с коронавирус и противоепидемичните мерки. В аванс за коментар по темата потълсихме мнението на двама представители на бранша.  Деян Найденов управлява 11 нощни заведения в Пловдив. Той твърди ,   че няма..

публикувано на 21.10.20 в 09:35