Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима медици, учители и общинари от Пловдив са сред новите заразени с ковид

| обновено на 16.10.20 в 17:13

Още трима медици са сред 85-те нови случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие. С положителни проби са общопрактикуващ лекар от Пловдив, лекар-специализант и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение “Уромедикс“ – Пловдив.

Сред новите диагностицирани с коронавирус са и 4 служителки на администрацията на пловдивския район „Централен“, съобщиха от РЗИ. Сградата на кметството на район „Централен“ е дезинфекцирана няколко пъти. На мястото на четирите служителки, които са в карантина, са поставени заместници, каза районният кмет Георги Стаменов. Всички контактни служители са тествани и резултатите им са отрицателни , добави той.

Учител и ученик от две училища в Пловдив и помощник-възпитател от детска градина в Хисаря също са диагностицирани с коронавирус.

В пловдивското ОУ „Яне Сандански“ е заразен учител по рисуване, който последно е бил на работа на 13-ти октомври. Здравните власти са предписали завишен контрол, повече дезинфекция и употреба на лични предпазни средства в учебното заведение. С положителен тест е и седмокласник от ОУ “Душо Хаджидеков“ в Пловдив. Той е с леки оплаквания, в добро състояние и е на домашно лечение, класът му е под карантина.

9 деца и трима души персонал от ДГ “Пинокио“ в Хисар са поставени под карантина, заради помощник-възпитател, диагностициран с коронавирус. Предписани са завишен контрол и дезинфекция в детската градина.

Един починал пациент има в Пловдивска област за последните 24 часа – 57-годишен мъж от Раковски с придружаващи заболявания, сред които онкологично и сърдечно.

Четирима души са приети в болница за денонощието – три жени от Пловдив и един мъж от община Стамболийски. Всички са в добро състояние. Под карантина са 916 души, на домашно лечение са 579.

За денонощието най – много са новозаразените в Пловдив – 52. Следват общините Асеновград-16, Марица – 5, Раковски – 4, Карлово – 2 и по 1 в Калояново, Родопи, Перущица, Стамболийски, Съединение и Хисаря.

„Общият брой на лицата, които се лекуват в болничните заведения е 192, като от тях с потвърдена диагноза на коронавирус са 164. 3-ма пациенти са на интензивно лечение. По данни на болниците свободните легла за лечение на К-19 са 82, а тези за интензивно – 27. Свободните стаи за пациенти с непотвърден коронавирус са 14“, уточни областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обявиха частично бедствено положение заради пожарите в община Карлово

Частично бедствено положение е обявено със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов заради пожарите в региона. То е в сила за селата Пролом, Мраченик и град Баня.   В центъра на село Пролом е разположена водоноска, която може да изстрелва с оръдия вода, за да се гасят пламъците, ако стигнат до селото, съобщи кметът на Карлово...

публикувано на 18.07.24 в 10:24

Потушават с чешките хеликоптери огъня над село Отец Паисиево

Продължава борбата с пожара над калояновското село Отец Паисиево. Ще бъде поискано утре бедственото положение да бъде  удължено, съобщи за Радио Пловдив Христина Янчева, областен управител на Пловдив. По груби сметки на пожарната до този момент са изгорели около 9000 декара площи, като една част от тях са земеделски земи, съобщи тази сутрин..

обновено на 18.07.24 в 10:18

Честваме 187 години от рождението на Васил Левски

С отслужване на литургия в чест на Апостола на Свободата в църквата „Свети Николай“ в Карлово ще бъдат тържествено отбелязани 187-та година от рождението на Васил Левски и празникът на града. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, общински съветници, родственици на Левски и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Апостола Гина..

обновено на 18.07.24 в 10:18

Нов превозвач поема автобусния превоз до Марково и Храбрино

Нов превозвач от квотата на Община Пловдив поема автобусните линии до селата Марково и Храбрино.   От днес маршрутните разписания ще се изпълняват от „Едитурс 99” ЕООД. Това става след сключените от общината  договори за превоз на пътници по автобусни линии от областната и републиканска транспортна схема.  Много от превозвачите и занапред ще..

публикувано на 18.07.24 в 08:58

Съветниците обсъждат паркинга пред частната болница в "Западен"

Общинският съвет ще решава дали да прекрати договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“.   Предложението е на районният кмет на „Западен“ Тони Стойчева, като с него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година, сключен между Община..

публикувано на 18.07.24 в 07:39