Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив разби Левски, ще се бори за първата осмица!

Тимът на Локомотив Пловдив записа втора победа в предварителните турнири заопределяне на първаи втора осмица на Суперлигата. Състезателите на Владимир Орлов се наложиха над Левски София с 3:1 (25:22, 18:25, 25:16, 25:20) в последния си двубой от група 2, изигран в зала "Васил Левски" в Пазарджик. 

Локомотив в момента е първи в класирането с 6 точки 2 победи, 1 загуба), левскарите са трети с 4 точки (1 успех, 2 поражения).

Предстои обаче още един мач - между Хебър и Черно море, в които пазарджиклии са безспорни фаворити и победа над "моряците" ще ги върне на върха. Така Левски и Локомотив ще се борят за място в първата осмица. 

Припомняме ви, че само победителите в четирите групи се класират директно за първата осмица на Суперлигата. Класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка група продължават битката за останалите 4 места в първата осмица. Играят помежду си в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и двубоят между двата тима в групата от предварителния турнир. Загубилият мача в групата е домакин във втората среща. При евентуално достигане до трета решителна среща спечелилият двубоя в групата има домакинско предимство. Победителите се класират за първата осмица на Суперлигата, а загубилите ще играят във втората осмица заедно с четирите отбора, останали на последно място в групите от предварителния турнир. 

Двубоят стартира с предимство на "синия" отбор. Впоследствие пловдивчани изравниха, но левскарите отново излязоха напред. Ситуацията се повтори още няколко пъти, волейболистите на Владимир Орлов обаче показаха по-силна воля и поведоха. "Чернобелите" затвориха при 25:22. 

Във втория гейм Левски диктуваше изцяло положението и изравни резултата. 

Третата част се разви идентично на първата - волейболистите на Андрей Жеков започнаха силно, но отново изпуснаха инициативата. Локо се отприщи и оформи стабилна преднина, откъсвайки се от столичния тим. 

Решителният четвърти гейм не предложи по-различни емоции. "Сините" имаха преднина за кратко, но съперникът не се отказа и за пореден път ги остави зад себе си. Преднината се увеличаваше все повече, въпреки че в ключовите моменти левскарите скъсиха наполовина дистанцията. Грешка от сервис на Самуил Вълчинов сложи край на мача при 25:20 и 3:1 за пловдивчани. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36