Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Основни проблеми на успешната комуникация

Комуникацията е едно от най-важните умения, които човек може да притежава. „В начало бе Словото“, се казва и в глава 1-ва от "Евангелието на Йоана". Гласът е един от основните инструменти, с които осъществяваме, тази комуникация.

Ежедневието на съвременния човек, предполага комуникация от всякакъв тип, а вербалната комуникация е сред важните такива. Но, не просто говоренето, а онова, което казваме и чуваме съответно, и как го чуваме, има значение. За комуникацията и ролята на гласа в процеса на общуване, говорим с Радомира Михова, гост в неделния „Шейкър“.

Радомира Михова е сертифициран лектор по речеви технологии, от школата по комуникации на Наталия Козелкова. Тя е радио журналист, с 27 годишна практика. Работила е над 10 години в БНР. Автор е на много предавания в различни области – култура, изкуство, образование, музика и др.

Чуйте повече, в прикачения файл. 


Още от категорията
Мачът в Съединение бе истински футболен празник

Осъдиха двама хулигани от мача между Гигант и ЦСКА

Двама зрители на мача от турнира за Купата на България между Гигант (Съединение) и ЦСКА бяха задържани от полицията за противообществена проява. Мъжете - на 19 и 39 години, са отведени за едно денонощие в РУ-Труд, след като използвали пиротехнически изделия по време на срещата в събота. На двамата са съставени актове по Закона за опазване на..

публикувано на 28.11.22 в 16:37