Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Борисов провери пловдивска кравеферма и пункта към Ксанти

| обновено на 19.10.20 в 07:21

Всеки човек в България трябва да усети, че държавата не му говори само за маски и да пази дистанция, а го подкрепя и заедно ще преодолеем кризата с коронавируса. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещение в кравеферма в Пловдивско. С него бяха земеделският министър Десислава Танева и финансовият - Кирил Ананиев.  До края на годината сектор "Земеделие" ще получи над 1,7 милиарда лева под формата на европейско и национално подпомагане, заяви  Борисов и допълни, че  земеделските производители могат да разчитат на държавата и в битката със сушата. 

Премиерът каза още, че мерките към бизнеса и хората ще продължат и призова министрите да действат активно със социалните служби и кметствата, за да стигнат мерките до всички нуждаещи се.

По-късно  Борисов инспектира строителството на новия граничен пункт Рудозем-Ксанти, който трябва да бъде завършен в началото на следващата година.  По време на инспекцията той коментира перспективите за региона на Смолян и Пампорово.  По думите му трафикът в региона ще се засили и затова се работи усилено за изграждането на трета лента на част от пътя между Асеновград и Пампорово. Още от категорията

Медиците от "Св. Георги" и "Каспела" с призив за спазване на мерките

Медиците от университетските болници “Св. Георги” и "Каспела" в Пловдив отправиха тази вечер емоционален призив към хората да спазват противоепидемичните мерки. В 20 часа те  излязоха пред централните входове на здравните заведения с включени светлини на мобилните си телефони и в знак на подкрепа към всички, които са на първа линия в битката с..

публикувано на 28.10.20 в 19:43

Биоцентралата в Труд е в процес на спиране

Биоцентралата в Труд е процес на постепенно безопасно извеждане от експлоатация с цел избягване на взривоопасни ситуации, съобщи РИОСВ- Пловдив. В понеделник протестиращите срещу нея и ДБ заявиха пред медиите, че централата продължава да работи. От екоинспекцията уточняват, че към момента дебитът на производствения биогаз е спаднал до 80%.  След..

публикувано на 28.10.20 в 17:52

Още анти-Covid мерки в Пловдивско

С  единодушно решение на Областния кризисен щаб от утре се въвежда ограничено работно време до 23:30ч. на заведенията от типа коктейл-бар и се забранява  посещението на непълнолетни лица без придружител в търговските обекти –тип МОЛ.   „И двете решения са продиктувани от практиката и след  анализ. А  имено, че когато учениците спрат да..

обновено на 28.10.20 в 17:08

Кметове от "Родопи" искат повече автобуси по междуселските линии

Кметовете на Марково, Брестовица, Първенец и Цалапица изразиха недоволството на жителите на селата от намаления график на автобусите до тях.  На среща със собственика на фирмата-превозвач Веселин Дошков те настояха да се възстанови пълното разписание, което бе редуцирано в началото на епидемията от Ковид-19.  От  Цалапица и Първенец поискаха и..

публикувано на 28.10.20 в 15:12

В болниците в Пазарджик и областта увеличават броя на ковид леглата

От 5 на 10 % се увеличават леглата за болни от коронавирус в Пазарджишка област , реши на днешното си заседание Областният кризисен щаб в Пазарджик. Така от 84 леглата ще станат 164, като с 14 легла се включва още една болница във Велинград, съобщи д-р Фани Петрова, директор на РЗИ-Пазарджик. Тя посочи, че в момента Пазарджишка област е..

обновено на 28.10.20 в 14:54