Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Продължават случаите на Ковид-19 сред пловдивските ученици

| обновено на 18.10.20 в 15:47
Снимка: hinkStock/Getty Images

Продължават случаите на диагностирани с коронавирус ученици  в Пловдив.  

Сред новите 62-ма с положителни проби в областта са трима ученици от три различни училища в града. 

Заради дете от седми клас в училище "Патриарх Евтимий" и четвъртокласник от училище "Яне Сандански" се карантиранират учениците от класовете на заболелите. Има и още един случай във вече поставена под карантина паралелка шестокласници от  "Душо Хаджидеков". 

Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки. 

През изминалото денонощие в Пловдив и региона няма диагностицирани медицински лица. Седем души са приети в болница. Починал е 81-годишен пловдивчанин.

Най-много от новозаболелите в региона са в община Пловдив (36). 

Следват Асеновград (10), Раковски (6), Карлово (5), Марица (3), Родопи (1) и Стамболийски (1). 

Утре Областният кризисен щаб ще обсъди епидемиологичната ситуация и  контрола  по спазването на сега действащите мерки на местно ниво. 
Още от категорията

Медиците от "Св. Георги" и "Каспела" с призив за спазване на мерките

Медиците от университетските болници “Св. Георги” и "Каспела" в Пловдив отправиха тази вечер емоционален призив към хората да спазват противоепидемичните мерки. В 20 часа те  излязоха пред централните входове на здравните заведения с включени светлини на мобилните си телефони и в знак на подкрепа към всички, които са на първа линия в битката с..

публикувано на 28.10.20 в 19:43

Биоцентралата в Труд е в процес на спиране

Биоцентралата в Труд е процес на постепенно безопасно извеждане от експлоатация с цел избягване на взривоопасни ситуации, съобщи РИОСВ- Пловдив. В понеделник протестиращите срещу нея и ДБ заявиха пред медиите, че централата продължава да работи. От екоинспекцията уточняват, че към момента дебитът на производствения биогаз е спаднал до 80%.  След..

публикувано на 28.10.20 в 17:52

Още анти-Covid мерки в Пловдивско

С  единодушно решение на Областния кризисен щаб от утре се въвежда ограничено работно време до 23:30ч. на заведенията от типа коктейл-бар и се забранява  посещението на непълнолетни лица без придружител в търговските обекти –тип МОЛ.   „И двете решения са продиктувани от практиката и след  анализ. А  имено, че когато учениците спрат да..

обновено на 28.10.20 в 17:08

Кметове от "Родопи" искат повече автобуси по междуселските линии

Кметовете на Марково, Брестовица, Първенец и Цалапица изразиха недоволството на жителите на селата от намаления график на автобусите до тях.  На среща със собственика на фирмата-превозвач Веселин Дошков те настояха да се възстанови пълното разписание, което бе редуцирано в началото на епидемията от Ковид-19.  От  Цалапица и Първенец поискаха и..

публикувано на 28.10.20 в 15:12

В болниците в Пазарджик и областта увеличават броя на ковид леглата

От 5 на 10 % се увеличават леглата за болни от коронавирус в Пазарджишка област , реши на днешното си заседание Областният кризисен щаб в Пазарджик. Така от 84 леглата ще станат 164, като с 14 легла се включва още една болница във Велинград, съобщи д-р Фани Петрова, директор на РЗИ-Пазарджик. Тя посочи, че в момента Пазарджишка област е..

обновено на 28.10.20 в 14:54