Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив гостуват "Бъди войник" и военният министър

| обновено на 19.10.20 в 09:54
4
Снимка: МО

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства в Пловдив на отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили и Деня на парашутиста в рамките на информационната кампания за популяризиране на военната професия "Бъди войник". 

Основните събития ще са на площад "Централен" от 16 часа и ще продължат до 18 часа. Целта е да се информират младежите за професионалните възможности в Българската армия. 

Началото на празника ще дадат ниско прелитащи самолети и вертолети над площад „Централен“. Пилоти от 24-та Вертолетна Авиобаза Крумово и 3-та Изтребителна Авиобаза Граф Игнатиево ще изпълнят атрактивни демонстрации в небето.

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник. Ще бъдат показани и техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и военни ръкопашни техники. ще има и парашутни скокове.

В кампанията участват и формирования от Сухопътни войски, Военноморските сили и Военна полиция. Пловдивчани и гостите на града ще могат да разгледат специалното оборудване и екипировката на различните видове въоръжени сили. 

Информационната кампания "Бъди войник" на Министерството на отбраната обикаля областните градове у нас.

В Пловдив се организира традиционно през месец октомври заради Деня на Военновъздушните сили – 16 октомври - и на Парашутиста – 18 октомври, когато празнуват командосите от Съвместното командване на специалните сили. 

Как ще участва АБ "Граф Игнатиево" в инициативата може да чуете от командира й бриг. ген. Николай Русев в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22