Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив гони четвърта поредна победа

Локомотив посреща Арда  в последната среща от 9-ия кръг на Първа лига. „Смърфовете“ се целят в четвърта поредна победа, с която да се откъснат пред преследвачите си на върха на класирането. Лудогорец, ЦСКА-София и Берое допуснаха грешки в своите мачове от кръга, като разградчани завъртяха реми 1:1 с Царско село, а столичани завършиха при същия резултат в домакинството си на старозагорци. Това дава възможност на пловдивчани да се откъснат с 4 точки пред „зелените“, с 6 пред заралии и със 7 пред „червените“, ако спечелят днес.

Арда обаче въобще не е за подценяване. Кърджалии показват доста приличен футбол до момента през сезона и могат да объркат сметките на всеки, ако бъдат подценени.

Локомотив обаче си остава фаворит поне на хартия преди началото на двубоя. „Железничарите“ нямат загубена точка като домакин от началото на сезона и се надяват победната им форма да продължи. Двата тима са изиграли само два мача помежду си в елита досега, но интересното е, че Арда си тръгна с реми в предишното си гостуване на „Лаута“. Локо пък отговори с успех в ответния мач.

Всъщност Арда познава добре обстановката на „Лаута“, където се наложи да домакинства докато приведе стадиона си според изискванията на лицензионната комисия на БФС. Това може и да помогне на гостите да се чувстват по-комфортно в днешния мач.

В състава на Локомотив ще липсва контузеният Валентино Пулиезе, който е с травма след контролата със Септември (Симитли). В групата не е и Дейвид Малембана, който все още не се е присъединил към отбора, след като бе в Германия за операция на сливиците и лекарите са му забранили да лети заради опасност от кръвоизлив.

Турски мениджъри продължават да следят национала Бирсент Карагарен.

Очаква се Бруно Акрапович да пусне на терена Луков на вратата и в отбрана триото Алмейда, Масоеро и Петрович. Карагерен и Цветанов ще действат на крилата, а Умарбаев и Витанов ще са опорни полузащитници. Салинас ще изпълнява ролята на плеймейкър, а в атака ще започнат Илиев и Минчев.

В Арда нямат кадрови проблеми. Така Николай Киров ще изведе Караджов под рамката и Желев, Ганев, Сулака и Георгиев в отбрана. Котев и Мартинов ще действат като дефанзивни халфове, а Коконов ще бъде плеймейкър. Лозев и Делев ще оперират по крилата, а атаката ще води Василев.

Капитанът Пламен Крумов пък е в очакване на своя двубой №250 в елита на българския футбол.

Вероятни състави:

ЛОКОМОТИВ: Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Цветанов, Салинас, Илиев, Минчев

АРДА: Караджов, Желев, Ганев, Сулака, Георгиев, Котев, Мартинов, Коконов, Лозев, Делев, Василев

Стадион: „Локомотив“, Пловдив
Съдия: Никола Попов
Начало: 17:30 часа




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30