Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив гони четвърта поредна победа

Локомотив посреща Арда  в последната среща от 9-ия кръг на Първа лига. „Смърфовете“ се целят в четвърта поредна победа, с която да се откъснат пред преследвачите си на върха на класирането. Лудогорец, ЦСКА-София и Берое допуснаха грешки в своите мачове от кръга, като разградчани завъртяха реми 1:1 с Царско село, а столичани завършиха при същия резултат в домакинството си на старозагорци. Това дава възможност на пловдивчани да се откъснат с 4 точки пред „зелените“, с 6 пред заралии и със 7 пред „червените“, ако спечелят днес.

Арда обаче въобще не е за подценяване. Кърджалии показват доста приличен футбол до момента през сезона и могат да объркат сметките на всеки, ако бъдат подценени.

Локомотив обаче си остава фаворит поне на хартия преди началото на двубоя. „Железничарите“ нямат загубена точка като домакин от началото на сезона и се надяват победната им форма да продължи. Двата тима са изиграли само два мача помежду си в елита досега, но интересното е, че Арда си тръгна с реми в предишното си гостуване на „Лаута“. Локо пък отговори с успех в ответния мач.

Всъщност Арда познава добре обстановката на „Лаута“, където се наложи да домакинства докато приведе стадиона си според изискванията на лицензионната комисия на БФС. Това може и да помогне на гостите да се чувстват по-комфортно в днешния мач.

В състава на Локомотив ще липсва контузеният Валентино Пулиезе, който е с травма след контролата със Септември (Симитли). В групата не е и Дейвид Малембана, който все още не се е присъединил към отбора, след като бе в Германия за операция на сливиците и лекарите са му забранили да лети заради опасност от кръвоизлив.

Турски мениджъри продължават да следят национала Бирсент Карагарен.

Очаква се Бруно Акрапович да пусне на терена Луков на вратата и в отбрана триото Алмейда, Масоеро и Петрович. Карагерен и Цветанов ще действат на крилата, а Умарбаев и Витанов ще са опорни полузащитници. Салинас ще изпълнява ролята на плеймейкър, а в атака ще започнат Илиев и Минчев.

В Арда нямат кадрови проблеми. Така Николай Киров ще изведе Караджов под рамката и Желев, Ганев, Сулака и Георгиев в отбрана. Котев и Мартинов ще действат като дефанзивни халфове, а Коконов ще бъде плеймейкър. Лозев и Делев ще оперират по крилата, а атаката ще води Василев.

Капитанът Пламен Крумов пък е в очакване на своя двубой №250 в елита на българския футбол.

Вероятни състави:

ЛОКОМОТИВ: Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Цветанов, Салинас, Илиев, Минчев

АРДА: Караджов, Желев, Ганев, Сулака, Георгиев, Котев, Мартинов, Коконов, Лозев, Делев, Василев

Стадион: „Локомотив“, Пловдив
Съдия: Никола Попов
Начало: 17:30 часа




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36