Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на Форум за развитието на индустрията

| обновено на 21.10.20 в 10:36

Днес ще се проведе петото издание на форума за развитието на индустрията и бъдещето - Industry 4.0, организиран от Община Пловдив, „Тракия тех“ и „Капитал“. 

Това е една от големите индустриални конференции в Югоизточна Европа, фокусирана върху дигиталната трансформация на производството и развитието на индустриалните зони. В него ще бъдат представени най-добрите практики и опит от дигиталната трансформация от лидерите в индустрията в Европа. 

Участие ще вземе вицепрезидентът и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова, кметовете на Пловдив, Бургас и Габрово, Председателят на Държавна агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски и мениджъри на водещи индустриални предприятия.

Представяйки събитието, управителят на платформата "Тракия тех" Георги Стоев акцентира върхи предизвикателството пред бизнеса, което постави Ковид епидемията.

"Бъдещето дойде по- бързо от очакваното. Всички съвети и опити за футуризъм от предишните издания бяха насочени към това- бъдете подготвени за среда, която е динамичнична, с много рискове- бъдете готови". 

Технолигиите изпревариха нашата готовност и това е основното послание - използвайте ги, за да излезем по- бързо и успешно от кризата, каза Георги Стоев

.

Акцент ще бъде развитието на регионите и взаимодейството на индустрията и местната власт. В този смисъл Стоев отбеляза, че участието на общините Пловдив, Бургас и и Габрово е отговор на тенденцията инвеститорите да търсят като места за вложения градове, които не са столици. 

Не са желателни резките промени в икономическата политика, акцентира още Георги Стоев. Ако правителството си мисли, че с данъчни експерименти може да запълни бюджет за социални дейности се лъже, защото инвеститорите няма да дойдат и тези пари въобще няма да се вземат.

 "Ледът е много тънък", каза Георги Стоев.

Разговорът с него е в прекачения звуков файл.Още от категорията

Дълговете на Пловдив са 19 милиона лева

19 милиона лева са дълговете на община Пловдив към този момент, съобщи заместник-кметът с ресор „Бюджет“ Величко Родопски. Тези задължения са от над 10 години, като в тях са включени много несъбрани през годините такса смет и данък сгради. Много от тези задължения са на фалирали фирми, осъдени и обявени в несъстоятелност. Затова няма как да..

публикувано на 02.03.21 в 16:33

Няма информация, но няма и ваксини

Позната картинка ме посрещна пред изглежда основния ваксинационен пункт в Пловдив  - сградата на РЗИ. Опашка от около 20 души на всякакви възрасти, които се опитваха да спазват социалната дистанция, бурно задаваха въпроси на охранителя на здравната инспекция, който за пореден път беше взел ролята на разпределител и информационно гише едновременно...

публикувано на 02.03.21 в 15:29

Оставиха в ареста собственик на фермата за марихуана в Калугерово

Апелативен съд – Пловдив потвърди решението на окръжните магистрати в Пазарджик и остави в ареста управителя на фирмата, в чиято сграда в Калугерово беше разкрита оранжерия за марихуана.  Съдът прие, че са налице достатъчно доказателства за криминалната му дейност и че съществува опасност той да продължи да се занимава с нея. Решението е..

публикувано на 02.03.21 в 13:51

ВМРО раздава български трикольори за Трети март

Български трикольори подаряват днес пред централата на ВМРО-БНД в Пловдив. Инициативата "Развей българския флаг" се провежда за поредна година по случай националния празник на България - Трети март.  Събитието се радва на висок интерес от страна на пловдивчани, като до ранния следобед бяха раздадени 500 български знамена, поздравителни картички и..

публикувано на 02.03.21 в 13:42

Приеха бюджета на Пловдив

С 30 "за" и 13 гласа "против" общинските съветници приеха бюджета на Пловдив за 2021 година. Против гласуваха БСП и "Демократична България", ВМРО също не подкрепи бюджета с аргумента, че не е реалистичен. Кметът Здравко Димитров благодари на съветниците, участвали в гласуването и увери, че въпреки..

обновено на 02.03.21 в 13:24