Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на Форум за развитието на индустрията

| обновено на 21.10.20 в 10:36

Днес ще се проведе петото издание на форума за развитието на индустрията и бъдещето - Industry 4.0, организиран от Община Пловдив, „Тракия тех“ и „Капитал“. 

Това е една от големите индустриални конференции в Югоизточна Европа, фокусирана върху дигиталната трансформация на производството и развитието на индустриалните зони. В него ще бъдат представени най-добрите практики и опит от дигиталната трансформация от лидерите в индустрията в Европа. 

Участие ще вземе вицепрезидентът и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова, кметовете на Пловдив, Бургас и Габрово, Председателят на Държавна агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски и мениджъри на водещи индустриални предприятия.

Представяйки събитието, управителят на платформата "Тракия тех" Георги Стоев акцентира върхи предизвикателството пред бизнеса, което постави Ковид епидемията.

"Бъдещето дойде по- бързо от очакваното. Всички съвети и опити за футуризъм от предишните издания бяха насочени към това- бъдете подготвени за среда, която е динамичнична, с много рискове- бъдете готови". 

Технолигиите изпревариха нашата готовност и това е основното послание - използвайте ги, за да излезем по- бързо и успешно от кризата, каза Георги Стоев

.

Акцент ще бъде развитието на регионите и взаимодейството на индустрията и местната власт. В този смисъл Стоев отбеляза, че участието на общините Пловдив, Бургас и и Габрово е отговор на тенденцията инвеститорите да търсят като места за вложения градове, които не са столици. 

Не са желателни резките промени в икономическата политика, акцентира още Георги Стоев. Ако правителството си мисли, че с данъчни експерименти може да запълни бюджет за социални дейности се лъже, защото инвеститорите няма да дойдат и тези пари въобще няма да се вземат.

 "Ледът е много тънък", каза Георги Стоев.

Разговорът с него е в прекачения звуков файл.Още от категорията

В Пловдив откриват детски градини за деца на медици

Община Пловдив ще има детски градини за деца на медицински работници по време на триседмичната карантина за детските заведения. Областният кризисен щаб ще поиска разрешение от здравния министър професор Костадин Ангелов за оварянето на няколко групи, които се намират до големите болници. От днес отдел "Образование" отваря гореща линия и започва..

обновено на 26.11.20 в 16:36

"Св. Мина" няма да е Covid болницата на Пловдив

МБАЛ „Свети Мина“ няма да бъде преобразувана в Covid болница. Това обяви заместник-кметът Анести Тимчев, който се позова на нова заповед на РЗИ-Пловдив. Тя се очаква да бъде получена днес в Община Пловдив. „Заповедта отменя МБАЛ „Свети Мина“ да бъде квалифицирана на Covid болница. Решението е взето на база на направен..

обновено на 26.11.20 в 16:36

14 медици са сред новите заразени с коронавирус в Пловдивска област

Сред новозаразените от Ковид-19 в Пловдивска област 408 души има 14 медици – лекари, медицински сестри и лаборанти. През денонощието от болестта са починали 15 души, като сред тях се отличават мъже на 38 и 48 години без придружаващи заболявания. Коронавирусът засегна нови учебни заведения в областта – 6 училища и една детска градина, в които..

обновено на 26.11.20 в 16:08

"Родопи" иска помощ от областния управител срещу "Хеброс бус"

Община „Родопи” настоява Областна администрация  да се намеси  за регулиране на транспортната схема. Пореден повод за надовлството на кметове нанаселените места в общината е 24 часовия протест, в който се включи и фирмата „Хеброст бус“ – фирмата, която обслужва междуселищните линии, а хората не са били предварително известени. Сериозен е..

публикувано на 26.11.20 в 16:07
Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и д-р Хюля Шериф, зам.-директор на РЗИ-Пазарджик

Пазарджик иска пари от държавата за лаборатория за PCR тестове

В МБАЛ – Пазарджик да се разкрие лаборатория за PCR тестове , а здравното министерство да финансира нейното създаване и оборудване.  За това настояване на администрацията съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след днешното заседание на Областния кризисен щаб. Целта е да се намали престоят на пациентите със съмнения за коронавирус..

обновено на 26.11.20 в 15:00