Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив пропусна да увеличи аванса си на върха

Локомотив Пловдив не успя да увеличи аванса си на върха във временното класиране на efbet Лига, след като завърши 0:0 с Арда у дома на "Лаута".

Двата тима не изиграха най-добрия си мач като първият точен удар дойде в 75-ата минута. В края на срещата Кенан Муслимович можеше да реши всичко в полза на Локо, но Петко Ганев изчисти малко пред голлинията.

След равенството Локомотив Пловдив остава на върха с 19 точки на две повече от Лудогорец, но разградчани са с мач по-малко. Арда пък е седми с 13 точки, колкото имат петият и шестият ЦСКА 1948 и Царско село.  Кърджалийци също са с мач по-малко, защото именно мачът им с Лудогорец бе отложен заради положителните резултати в Кърджали за коронавирус. 

В 10-ата минута Лукас Салинас подаде в наказателното поле към Георги Минчев, който обаче не успя да отиграе по най-добрия начин и топката мина над вратата на Иван Караджов. В 28-ата минута Парвиз Умарбаев имаше шанс да застраши вратата на Караджов от пряк свободен удар, но стреля над вратата.

В 34-ата минута Спас Делев центрира от ъглов удар, Милен Стоев стреля с глава, но встрани от вратата. 

Малко след началото на втората част Момчил Цветанов центрира отляво в наказателното поле, където обаче Бирсент Карагерен не успя да нанесе хубав удар с глава. 

И при четвъртото си изпълнение на корнер, в 68-ата минута, Арда не успя да създаде опасност пред вратата на Мартин Луков.

Минута по-късно Лукас Салинас центрира към Диниш Алмейда от свободен удар, но Иван Караджов без проблем улови.

В 75-ата минута Мартин Луков се отличи с брилянтно спасяване с крак след удар на Матеус Леони. В ответната атака Карагерен стреля в ръцете на Караджов.

Пет минути преди края след центриране от корнер Анте Аралица засече топката, но Иван Караджов изби. 

В добавеното време Кенан Муслимович можеше да донесе победата на Локо, но Петко Ганев изчисти почти от голлинията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36