Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баровете ограничават капацитета си на 50%

| обновено на 21.10.20 в 13:16

Пропускателен режим на входа, измерване на температурата и 50% посещаемост на нощните заведения договориха като допълнителни анти-ковид мерки на среща с областния управител на Пловдив Дани Каназиревва собствениците на клубове и заведения за хранене. Максималният брой хора на маса в тях и в рестораните ще е 6 човека, между масите разстоянието ще остане 1,5 метра, а музиката ще е по-тиха, за да не се скъсява дистанцията при комуникация - са се съгласили още участниците в срещата. 

Областният управител съобщи, че предложенията са дошли от бранша и подчерта, че контролът за изпълненията на всички противоепидемични мерки ще е съвместен с представители на РЗИ, полицията, Агенцията по храните и Инспекцията по труда.  

 „По-добре да приемаме посетители наполовина, отколкото да сме затворени“, коментираха собствениците и управители на нощни клубове. Някои от тях допуснаха, че ще се наложи да съкратят част от персонала си, за да издържат финансово на ограниченията, но са готови за тях и ще ги спазват. 

От бранша са категорични, че и досега работят отговорно, спазвайки мерките. А Каназирева обяви, че не иска да коментира изобщо варианти за затваряне, защото, по думите й, „трябва да пазим както здравето на хората, така също здравната система, но и работеща икономиката“. 

До 17 часа утре собствениците на заведения и клубове ще трябва да представят в областната управа информация за капацитета, с който ще работят след въвеждането на договорената днес мярка. Така, както и веригите магазини за хранителни продукти, хипермаркети и молове се очаква да внесат в областната управа анти-ковид организацията си днес.

Репортаж по темата може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02