Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът с антиковид облекчение за малкия бизнес в Пловдив

Отпадане на таксата „Тротоарно право“ от 1-ви ноември до 31-ви януари 2021-ва година в Пловдив, предлага кметът Здравко Димитров. Предложението му за облекчаване на бизнеса в Ковид-кризата трябва да се гласува на утрешната сесия на общинския съвет. 

От отпадането на таксата за ползването на общинската собственост ще се възползват заведенията, които имат маси на открито, пазари, тържища,  панаири и други с преместваеми търговски обекти.  

Предвижда се освобождаването от такса да става по служебен път.

Кметът предлага  Пловдив да кандидатства за финансиране на програмата Топъл обяд, по която до момента на 250 социално слаби или възрастни граждани се осигурява топла храна за 2,50 лв  на ден.

 За реализирането й общината трябва да осигури режийни разходи за декември от 43 400 лева и още 90 хиляди лева за месеците януари и февруари. 

В тях са включени разходите за персонала, който приготвя и доставя храната, както за ток,  вода и други консумативи.


Още от категорията

Организаторите на откритите базари в Пловдив готвят протест

Протест пред общината в понеделник обмислят фермери от региона и участници в откритите коледни пазари в Пловдив, след като като местната власт забрани техните традиционни празнични изложения. Организаторите на базара в Капана и коледния панаир на занаятите  изпратиха открито протестно писмо срещу това решение до градската..

публикувано на 04.12.20 в 16:26

Палят светлините на Коледната елха и украса в Асеновград

Тази вечер от 17:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов“ ще грейнат светлините на коледната елха в Асеновград. При спазване на всички противоепидемични мерки кметът доктор Христо Грудев ще поздрави асеновградчани за предстоящите празници, а диджей ще се погрижи за празничното настроение.  Тази година коледната украса в Асеновград е поставена не..

публикувано на 04.12.20 в 15:54

14 медици са сред новозаразените с Covid-19 в Пловдивска област

321 са новите  случаи на COVID-19 в Пловдивска област през изминалото денонощие.  По данни на РЗИ сред новодиагностицираните са 14 медици. Сред тях  в болничната помощ 5 лекари, 6 медицински сестри и 1 санитар, а в извънболничната - 2 дентални лекари на частна практика. Сред новите случаи няма регистрирани учители, ученици и деца от учебни и детски..

публикувано на 04.12.20 в 14:26

РЗИ–Пловдив осигурява ваксинирането в Южна България

На заседание на Министерски съвет днес е приет  Националният план за ваксиниране срещу Covid-19 . Това съобщи на брифинг здравният министър Костадин Ангелов. Планът е разработен от специалисти от Министерство на здравеопазването, РЗИ, БЛС, Фармацевтичния съюз. Използвани са указанията на Световната здравна организация, планове на страни от..

обновено на 04.12.20 в 13:33

За Никулден кметове раздадоха 120 кг риба в Първенец

120 килограма риба раздадоха в навечерието на Никулден кметове на община Родопи и на село Първенец Павел Михайлов и Ренета Плевнелиева. Всеки желаещ получи риба скумрия и питка, която беше предоставена от кметовете при спазването на всички противоепидемични мерки. Преди това ритуалната храна беше осветена за здраве, успех и благополучие..

публикувано на 04.12.20 в 13:28