Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маските - вече и на открито, при липса на дистанция

| обновено на 22.10.20 в 08:38
Снимка: БГНЕС

От днес, със заповед на здравния министър, носенето на маски става задължително на открито при струпването на хора и невъзможност за спазване на дистанция. 

Изключения от правилото за маски на открито са децата до 6-годишна възраст, клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващите и изказващите се по време на конферентни прояви.  

На закрити обществени места носенето на маски е задължително без изключения. 

В заповедта  са описани и противоепидемичните мерки относно дистанционната форма на работа и предоставянето на услуги за граждани. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Труд и Войводиново протестират за по-добър транспорт

Протест блокира за час пътя Пловдив – Карлово , в отсечката от село Труд до кръговото кръстовище за село Строево. Едночасовата блокада доведе до образуване на дълги колони от автомобили и в двете посоки. Поредният протест заради транспортния проблем е породен от това, че предложените до момента варианти за разрешаването му не устройва хората. Те..

публикувано на 13.10.24 в 15:29

Минимален ръст в цените на някои храни

Минимално повишение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната се наблюдава и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  Цената на кравето сирене се повишава с 0,8 на сто до 11,36 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" поевтинява с..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Връчиха наградите за поезия "Добромир Тонев"

На тържествена церемония на Римския стадион бяха наградени победителите в Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“.  Участие в него взеха общо 82 млади автори от цялата страна. За втора поредна година журито реши да не се присъжда първа награда. Второто място е за Петрана Петрова от Враца. Третата награда спечели Мария Куманова от..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Загасиха напълно пожара в депото в Цалапица

15 часа след възникването на огъня вече напълно е потушен пожарът на регионалното депо за отпадъци в Цалапица, съобщиха от община Пловдив.  Локализираха пожара в депото на Цалапица Цялата тежка техника ще продължи да запръстява превантивно още няколко часа. По билото и откосите на депото са депонирани купчини пръст, за да може да се реагира..

обновено на 13.10.24 в 08:37

В Столетово десетки участваха в бдението в памет на убит мъж

В карловското село Столетово десетки хора дойдоха да поднесат цветя, да запалят свещ и да се поклонят в бдението в памет на убития Борис Кисьов.  Възпоменателната проява бе организирана от  Инициативния комитет “Столетово - единни за справедливост”.  В бдението участва и синът на убития Нено Кисьов, който се е върнал от чужбина преди часове...

публикувано на 12.10.24 в 15:38