Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оттеглиха предложението за паркинг на Пещерско шосе

| обновено на 22.10.20 в 11:10

Кметът на район "Западен" Димитър Колев (ГЕРБ) предложи от дневния ред на днешната общинска сесия да отпадне разглеждането на точката за отдаването под наем на терен на "Пещерско шосе". Зам.-кметът архитект Невена Белчева, която е вносител на въпросното предложение, го оттегли с мотив да се преразгледа и преработи, за да се запази обществения интерес. 

Припомням, че още вчера от ВМРО заявиха, че ще искат отдаването под наем на 7-декаровия терен до РЗИ и близката болница да отпадне. Димчо Петров от воеводите заяви, че до момента има 20 души, които са се включили в подписка срещу изграждането на паркинга.  Жителка на района призова от трибуната съветниците да преосмислят цялостно идеята за паркинг на това място.

Петров поиска оттегляне и на точката за отпускане на сума от над 200 хиляди лева от бюджета на общината за идната година за проекта по изграждане на детска градина „Богомил“. 

"Не разбираме каква е причината в проекта да не залегнат основни неща. Искаме точката да отпадне и да се направи ревизия на целия проект. Да се разбере кой е виновен проект с еврофинансиране да се дофинансира от общината“,  каза той. 

Съветниците обаче не приеха предложението и финансирането ще остане в дневния ред. Николай Радев от БСП възрази на ВМРО, че са в коалиция в нацционален мащаб с тези, които по думите му „правят това“. „Не можем да спрем финансирането на детска градина“, заяви Радев.

Още от категорията

Запалват светлините на елхата в парк "Каменица"

Тази вечер в парк „Каменица“ ще бъдат запалени светлините на коледната елха в пловдивския район „Източен“.  Всички присъстващи трябва да спазват противоепидемичните мерки - дистанция и носене на предпазни маски.   Тази година елхата е по-голяма от миналогодишната и мястото е избрано така, че да се вижда и от жителите на района, и от преминаващите..

обновено на 04.12.20 в 09:57

"Бизнесът за Пловдив" подкрепя общината за заем от 88 милиона лева

"Бизнесът за Пловдив“ обяви, че подкрепя намерението на общината за заем от 88 милиона лева за нова пътна инфраструктура.От сдружението отчитат необходимостта от нови пътни съоръжения за града. В същото време настояват за широк обществен дебат по темата, както и за строг контрол върху изразходването на средствата и строителните работи...

публикувано на 04.12.20 в 09:46

3 280 са новите случаи на коронавирус у нас

3 280 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 9 082 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителен резултат са имали 36 процента от изследваните. 550 са новите случаи в София, следват Бургас с 378 и Варна с 359 случая.  В Пловдив новите случаи са 321, в Пазарджик 118, в Смолян- 22 и в Кърджали-11...

обновено на 04.12.20 в 09:17

Лекари спасиха ръката на мъж

Лекари от Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив спасиха от ампутация дълбоко разрязана с ъглошлайф ръка на пациент.  56-годишният мъж от Кърджали е докаран по спешност в клиниката края на ноември. В кърджалийската болница медиците зашили разрязаните артерии, за да не кървят, след което го пренасочили към  Клиниката по съдова..

обновено на 04.12.20 в 09:17

Цар Киро отново влиза в затвора – този път за 8 месеца

След решение на ВКС, соченият за ромски лидер с прозвището "Цар" - Кирил Рашков, отново влиза в затвора с ефективна присъда от 8 месеца за държане на живак и на нерегистрирани археологически обекти. С Решение № 140/24.11.2020 г. по наказателно дело № 618/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд измени присъдата на Апелативния..

обновено на 04.12.20 в 09:16