Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Седма акция "Капачки за бъдеще" в Пловдив


Седма за Пловдив акция "Капачки за бъдеще" ще се проведе тази събота на 24 октомври.

 Инициативата събира пластмасови капачки  за закупуване на кувьози в страната.

Организаторът за Пловдив Владимир Стефанов каза, че включването му в тзи кауза е след кто се е наложило неговият син  да 

бъде дълто време в кувьоз. Той  припомни,  че в първата акция са събрани  1600 килограма, а в последната -  23 тона.

В мрежата иницативата има над 100 000 инициатори. 

Подарените досега кувьози са за малки градове в страната, защото в големите градове има достатъчно кувьози.

Стефанов съобщи още, че според тяхно проучване, вече в цялата страна има необходимият брой кувьози, затова те ще продължат акция за събиране на капачки, но теще бъдат насочени към друго липсващо в медицинските звена. 

Акцията в Пловдив "Капачки за бъдеще" ще се  проведе на 24 октомври на паркинга пред "Метро" в ЖК Тракия от 10 до 13 часа. 

В звуковия файл е интервюто с Владимир Стефанов. 


Още от категорията

Екоминистърът Емил Димитров излъга за водната криза!

Миналата седмица пред парламента екоминистърът Емил Димитров заяви, че сме изправени пред реална опасност от водна криза за населението. Той дори визира конкретно Бургас, предупреждавайки, че се очертава да е бъдещият "Перник-2", както и че ни очакват водни бунтове.  Министърът даде пример и с Пловдивска област, където, по думите му, преди..

публикувано на 01.12.20 в 16:56

Джипита в Пловдив издадоха първите електронни направления за PCR

От днес личните лекари могат да издават електронни направления за PCR изследване за Covid-19. Системата за издаване на електронни направления за PCR вече работи и беше представена от зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева в столичната 17-а поликлиника. Тя съобщи, че от сутринта са издадени над 200 електронни направления за PCR тест, а..

публикувано на 01.12.20 в 15:53

Най-успешната формула - карантина до ваксинирането

„Смятам, че  ваксините  ще имат ефект. Данните на фирмите, които са провели изпитанията, са доста убедителни“. Това подчерта акад. Ангел Гълъбов. По думите му, времето за откриването и тестването на някои от ваксините, като английската, свързана с университета  Оксфорд, и другата - с участието на двама германски турци, е било напълно..

публикувано на 01.12.20 в 15:25

Проектът "Запази ме" вече се изпълнява в Пловдив

Финансовата подкрепа за работици и служители ще е за не повече от 60 дни, след наложените ограничения заради Ковид-19. Как и кой има право, повече  информация за проекта на МТСП - от   Фани Николова , директор на Регионалната служба по заетостта в Пловдив.  Също и мненията на пловдивчани , на които им предстои да останат без работа заради..

обновено на 01.12.20 в 10:14

Приближаваме се към пика на епидемията от Ковид-19 у нас

Думата на 2020 е "пандемия". Може да е и вирус, защото ни завладя по начин, за който не сме и подозирали. Говорим с проф. д-р Марияна Стойчева от Медицинския университет в Пловдив за силата на мерките, за начините за справяне с епидемията и за лечението, а също и какво остава да си кажем за ваксините. Ковид -19 у нас, какво научихме, кои са..

публикувано на 01.12.20 в 09:59