Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кирил Пенчев в "Добро утро, ден!"

| обновено на 24.10.20 в 08:34

В „Добро утро, ден!“  ви срещаме с  Кирил Пенчев  първи кларинет в Пловдивската опера. 

 Преподава и  в АМТИИ и в Пловдивския университет.  Завършил е престижни университети в Съединените щати и Виена, но не е класическия музикант в традиционната представа.

Може да го наричаме и „Лъвско сърце“, защото  той може след 3 километра плуване в морето,  без почивка да премине 160 километра в Странджа на колело и след това  да пробяга 21 километра.

 Има професионална тапия за гмуркач. Мечтае да плува с  акула.  Първата му татуировка е на лъв – „защото  българите сме лъвове! „.

И  е влюбен в японската балерина Фуми.

Чуйте петте части на интервюто на Галя Митева с Кирил Пенчев. 


Още от категорията

Напусна ни писателката Величка Настрадинова

Вълшебния разказвач - писателката Величка Настрадинова, ни напусна днес, съобщи Евгения Тагарева във Фейсбук. "Една светла душа продължава нагоре в другите измерения и светове, за които пишеше в книгите си - земно-неземни... Тъгувам за тази тежка раздяла и още повече тъгувам за това, че по силата на съдбата не можехме да сме до нея в последните й..

публикувано на 28.11.20 в 19:40

Галеристката Анна Дякова в "Добро утро, ден!"

Галеристката  Анна Дякова гостува тази седмица в „Добро утро,ден!“. Създадената преди 25 години от нея галерия „Дяков“ е една от първите в страната.  Ценителите познават липсата на компромис в избора на автори, както и липсата на компромис и в общуването. От тази среща ще научите за специалната и чаша, защо не по-малко специална е и..

обновено на 27.11.20 в 16:53

Твърдата политика към Македония е правилна!

„ След като 75 години в тази държавица е насаждан антибългаризъм, след като се е градила с лъжи и фалшификации, примерно – че бугарите по произход са татаро-монголи, с такива лъжи са се възпитавали редица поколения “ – заяви в интервю за Радио Пловдив проф. Кирил Топалов – дипломат и член на комисията, която преговаря с Македония. „..

публикувано на 27.11.20 в 16:43

Отговорност за "Св. Мина" да поеме Областният кризисен щаб

"18 общини отказаха да направят ковид болници, а Община Пловдив  направихме всичко възможно да я създадем. Това иска обаче време и пари. Някои обаче се надскочиха. Община Пловдив няма необходимия финансов ресурс, всеки разход трябва да премине през гласуване в ОбС. В момента в МБАЛ "Св. Мина" имаме  60 ковид легла с 60  болни, а болницата беше..

публикувано на 27.11.20 в 16:05
Черен петък

Полупразни молове в деня на Черния петък и преди затварянето им

Въпреки Черния петък и последния работен ден за следващите три седмици на моловете у нас, до този час в Пловдив те са полупразни. Това показа наша репортерска проверка.  Посетителите са с маски и споделят, че са дошли главно заради намаленията на стоките, които са от 20 до 70%. Според някои от тях, те са само на хартия. Търговците, обаче,..

публикувано на 27.11.20 в 15:39