Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спират приема и плановите операции в областите с много заразени с Covid-19

| обновено на 25.10.20 в 08:20

От днес, със заповед на министъра на здравеопазването, лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички болници в съответните области са задължени да разкрият ковид - отделения с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат. 

Преустановява се и плановата оперативна дейност в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население. В тези лечебни заведения са задължени да разкрият ковид структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат. 

Със заповедта министър Ангелов напомня, че областните управители и органите за местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазването на мерките, както и че имат право да въвеждат допълнителни. 18 са областите у нас, които са в червената зона, сред тях са Пловдив и Смолян. В оранжевата зона са 8, сред тях е Пазарджик. В жълтата зона са Видин и Добрич.

Заради заразата от коронавирус от днес до 8 ноември затварят нощните заведения в София.

Утре Областният медицински щаб в Пловдив ще се срещне с директорите на болниците в града и региона, както и с кмета на града Здравко Димитров. Ще се обсъждат и допълнителни рестриктивни мерки за ограничаване на епидемията. Снощи стана ясно, че положителна проба за коронавирус е дал и директорът на полицията старши комисар Йордан Рогачев.


Галерия

Още от категорията

Цар Киро отново влиза в затвора – този път за 8 месеца

След решение на ВКС, соченият за ромски лидер с прозвището "Цар" - Кирил Рашков,  отново влиза в затвора с ефективна присъда от  8 м. за държане на живак и на нерегистрирани археологически обекти. С Решение № 140/24.11.2020 г. по наказателно дело № 618/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд измени присъдата на Апелативния..

публикувано на 03.12.20 в 18:53

Пловдив задържа банковата гаранция на испанците от "Индра"

Община Пловдив е изтеглила банковата гаранция от 490 000 лева, внесена от испанската фирма „Индра“, която изгради електронната билетна система в градския транспорт и GPS- свързването с Центъра за управление на трафика в града, съобщи заместник – кметът Тодор Чонов.  „Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защита интересите на..

обновено на 03.12.20 в 16:57

Заловиха крадец на антикварни вещи

По „горещи следи“ пловдивски криминалисти задържаха крадец, откраднал старинна златна монета от 500 куруша, която продал в Костинброд. Схема за кражба на златни накити и ценни предмети, организирана от опитен рецидивист  от Берковица разкриха служители на Четвърто районно в Пловдив.  В началото на миналия месец в управлението бил получен..

публикувано на 03.12.20 в 16:56

"Бизнесът за Пловдив" с дарение за Центъра за спешна помощ

Сдружението с нестопанска цел "Бизнесът за Пловдив" предколедно включи в дарителските си инициативи, предприети във връзка с борбата срещу коронавируса, и Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив. Сдружението осигури за мобилните екипи на спешния център специални пулсоксиметри от най-висок клас.  С уредите за измерване на пулса и кислорода..

публикувано на 03.12.20 в 14:26

Арестуваха бракониери, убили сръндак край Кричим

Двама бракониери са задържани в ареста на полицейското управление в Стамболийски. Мъжете убили и разфасовали сръндак край Кричим. Служители на Държавно ловно стопанство „Тракия“ съобщили в полицията за незаконен лов в землището на Кричим. Двама мъже, членуващи в местната  ловна дружинка, предприели самоволните действия против правилата и..

публикувано на 03.12.20 в 14:16