Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още Covid легла разкриват в Пловдивска област

| обновено на 26.10.20 в 19:05
Снимка: Радио Пловдив

Допълнителни 182 легла за лечение на Covid-19 се разкриват в Пловдив и областта. Това обяви областният управител Дани Каназирева след заседание на Медицинския щаб, в който се включиха и директори на всички болници на територията на областта. 55 от тях са в региона, а останалите с в Община Пловдив.

60 легла се разкриват в УБАЛ „Пловдив“, а по 10 в останалите лечебни заведения.

„Надявам се, че с тези легла, които вече отиват близо 500 за територията на нашата област, ще бъдат напълно достатъчни за да поемем по-големия брой положителни проби. Имаме достатъчно и легла за интензивни грижи. Екипите също са осигурени. Организацията в Пловдив и региона е добра“, това заяви областният управител Дани Каназирева.

От миналата седмица на територията на областта се правят и масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Извършени са 2581 проверки за четири дни.

„Наблюденията ни са, че на повечето места мерките се спазват“, каза Каназирева.

Тя подчерта, че се дава още толеранс от 10 дни, но след това ще се налагат санкции и ще се пристъпва към затваряне на обекти, които не спазват противоепидемичните мерки. Останалите ще продължат да работят.


Още от категорията

БСП даде мандат за преговори с ИТН, но иска подкрепа за политики

Националният съвет на БСП даде мандат за продължаване на преговорите с "Има такъв народ" и другите парламентарно представени партии за създаване на правителство. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Пленума на партията.  Решението е взето със 120 гласа „за”, 1 „против” и без "въздържали се".  Експертна група от БСП ще..

публикувано на 25.07.21 в 15:46

Лятно училище за фокуси привлича деца в село Соколовци

В смолянското село Соколовци вече има лятно училище за фокуси. Негов организатор е  любимецът на малки и големи актьорът Ненчо Илчев.  Сред тишината на планината на база за спортен риболов деца от цялата страна усвоиха тънкости на фокуси с карти и въженца. Групите в работилницата са от 10 деца, за да може илюзионистът да обърне индивидуално..

обновено на 25.07.21 в 15:03

ДПС не предлага министри, от ИТН не искат подкрепата им

Персоните в един евентуален кабинет са отговорност на „Има такъв народ“ и от партията няма да приемат съвети от никого, нито ще позволят да им се казва кои да са хората.  Това заяви заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти след края на консултациите с ДПС.  Той изрично подчерта – цитирам: „ Подкрепа от ДПС не..

обновено на 25.07.21 в 15:00

Близо 60% обществена подкрепа за служебното правителство отчете "Галъп"

Общественото мнение по отношение на служебния кабинет към този момент е положително. Това сочи изследване на социологическа агенция "Галъп" . Това е свързано и с традиционния авторитет на президента, който сега дори укрепва. Има известно обществено успокояване. На прага на очакваните ръстове на ковид у нас, двама от всеки петима твърдят, че не са..

публикувано на 25.07.21 в 15:00

Най-рано след месец черната кутия на падналия МиГ-29 ще замине за Русия

Черната кутия на падналия на 9 юни в морето край Шабла изтребител МиГ-29 ще бъде изпратена за разчитане на данните в Русия най-рано след три-четири седмици. Това заяви във Велико Търново министърът на отбраната Георги Панайотов . При инцидента тогава загина пилотът подполковник Валентин Терзиев. Относно причините за забавянето военният министър..

обновено на 25.07.21 в 11:11