Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още Covid легла разкриват в Пловдивска област

| обновено на 26.10.20 в 19:05
Снимка: Радио Пловдив

Допълнителни 182 легла за лечение на Covid-19 се разкриват в Пловдив и областта. Това обяви областният управител Дани Каназирева след заседание на Медицинския щаб, в който се включиха и директори на всички болници на територията на областта. 55 от тях са в региона, а останалите с в Община Пловдив.

60 легла се разкриват в УБАЛ „Пловдив“, а по 10 в останалите лечебни заведения.

„Надявам се, че с тези легла, които вече отиват близо 500 за територията на нашата област, ще бъдат напълно достатъчни за да поемем по-големия брой положителни проби. Имаме достатъчно и легла за интензивни грижи. Екипите също са осигурени. Организацията в Пловдив и региона е добра“, това заяви областният управител Дани Каназирева.

От миналата седмица на територията на областта се правят и масови проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Извършени са 2581 проверки за четири дни.

„Наблюденията ни са, че на повечето места мерките се спазват“, каза Каназирева.

Тя подчерта, че се дава още толеранс от 10 дни, но след това ще се налагат санкции и ще се пристъпва към затваряне на обекти, които не спазват противоепидемичните мерки. Останалите ще продължат да работят.


Още от категорията

В УМБАЛ "Пловдив" тече проверка за смърт на върнат пациент

По повод изнесената информация за починалия 70-годишен пациент от Стамболийски, който според близките му е бил разкарван без да бъде приет,   ръководството и екипа на „УМБАЛ-Пловдив“  съобщават, че по случая е наначена вътрешна проверка.  До този момент  не е подадена жалба до болничното ръководство, нито до компетентните органи и институции..

обновено на 24.11.20 в 14:41

361 са новите случаи на Covid-19 в Пловдив, жертвите са 9

361 са новите случаи на на Covid-19 в Пловдив и областта.  10 медицински лица са сред новодиагнотицираните, като сред тях са един лекар, рехибилтатор и 3 медицински сестри от болничната помощ, а също и 1 общопрактикуващ лекар, 3 фармацевти и един рехабилитатор на частна практика. Нови случаи на заразени с Covid-19 има и в образователната..

публикувано на 24.11.20 в 14:12

Утре градските автобуси няма да спират, но междуградските ще протестират

Отменя се протестното спиране на масовия градски транспорт утре от 9 до 11 часа в Пловдив, но автобусите ще се движат с табели „Протест“. Това съобщи за Радио Пловдив Веселин Дошков от Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи, член на Конфедерацията на автобусните превозвачи, която организира недоволството в страната..

обновено на 24.11.20 в 13:54

МБАЛ - Пазарджик е на ръба на възможностите си

Една трета от медицинския персонал в МБАЛ в Пазарджик е заразен. Болницата е единственото лечебно заведения в областта със спешен кабинет за Covid-19, а напливът от пациенти е голям. Болницата не може да назначи лекари и медицински сестри, защото няма свободни кадри. Недостиг на персонал има и в останалите лечебни заведения. „На ръба..

публикувано на 24.11.20 в 13:41

361 са новите случаи на коронавирус в Пловдив и региона

3 146 са новите случаи на коронавирус в страната   при направени 7 244 писиар теста.  Излекувани са 1 702-ма души , 189 са починали през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал.  Най-много са положителните проби в София – 933. Следва Пловдив с 361 души с установена коронавирусна инфекция. В Пазарджик новите..

обновено на 24.11.20 в 12:53