Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) победи Ботев (Враца) с 2:0

Атанас Илиев и Димитър Тонев вкараха на Ботев (Враца)
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) прекъсна негативната серия и записа важен успех в Първа лига. В среща от 10-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 2:0 над Ботев (Враца).

Победата бе извоювана през втората част, а попаденията за пловдивчани вкараха Атанас Илиев и Димитър Тонев.

През първото полувреме "жълто-черните" имаха контрол върху топката, но по-чистите положения бяха пред вратата на Георги Аргилашки. В 18-ата минута гостите отправиха опасно центриране в наказателното поле на "канарчетата", но Даниел Генов от чиста позиция се размина с кълбото.

В 26-ата минута Ненов на свой ред изпусна златен шанс за гостите, след като останал сам срещу Аргилашки стреля неточно. Последната интересна ситуация през първата част бе пред Даниел Генов, но ударът му мина над целта.

След почивката доминацията на пловдивчани бе тотална, а гостите нито веднъж не застрашиха вратата на Аргилашки. В 52-ата минута Димитър Тонев финтира защитник в зелено, но останал на добра позиция се подхлъзна и не успя да стреля.

В 56-ата минута "канарчетата" откриха резултата, макар и с доза шанс. Слачво Шоколаров центрира отдясно, вратарят на гостите изби топката, но тя рикошира в тялото на Атанас Илиев и влетя във вратата за 1:0.

В 66-ата минута Димитър Тонев ознаменува добрата си игра и именния си ден с прекрасен гол. Сърцатият халф премина през няколко бранители и с мощен удар под гредата разстреля Костов за 2:0.

В 74-ата минута Тодор Неделев пробва много красив удар от далечна дистанция, но топката мина покрай вратата. До края на срещата "канарчетата" успяха да запазят мрежата си суха и добавиха три точки към актива си.

Така Ботев (Пловдив) събра 12 точки и се изкачи на 9-ото място, като изпревари Ботев (Враца) също с 12 точки, Монтана и Левски с по 11.

БОТЕВ: Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Виктор Генев, Станислав Работов, Маркиньос Педросо (62 - Мите Цикарски), Филип Филипов, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Тодор Неделев (90 - Салиф Сисе), Димитър Тонев (84 - Бисер Бонев), Атанас Илиев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25