Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече учители и медици сред новите 209 случая на заразени в Пловдив

| обновено на 27.10.20 в 16:50

Учители от шест училища и шестима медици от здравни заведения са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Общо 209 са новодиагностицираните случаи в областта. 

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 6 медицински лица – 3 медицински сестри, 1 лекар и 2 санитари. Извършва се епидемиологично проучване. За денонощието са приети в болници 24 пациенти, от които 7 са в по-тежко състояние. По данни на Ковид отделенията, хоспитализираните към днешна дата общо са 277, като от тях с потвърден  инфекция  са 232. На интензивно лечение са 8 пациенти. Броят на свободните легла е 39, а за интензивно лечение 13.

В Математическата гимназия има случаи на заразен учител и администратор. В Основно училище „Васил Левски“ в Пловдив положителен е един учител по физическо.  Заради положителна проба на начален учител в Средно училище „Константин Величков“ е наложена карантина на 37 деца от 3 „а“ клас. Под карантина са и третокласниците от „А“ клас на ОУ „Гео Милев“ Пловдив, тъй като и там има заразен начален учител. В Основно уичилище  „Кочо Честименски“ има положителна проба на учител на 2-ри клас, който от 22 октомври не е на работа, а децата от тогава учат онлайн. Там е установена и положителна проба за коронавирус на ученик от 7А клас, който от 23 не е на училище училище и не се налага карантина на класа.

Учителка от Детска градина „Велимира“ в Пловдив също е заразена с коронавирус и е наложена карантина на контактните деца и персонал.

В Средно училище в Куклен също има положителна проба на преподавател в 5-6 клас.

За последното денонощие са починали 7 души.

Под карантина са 2118 лица, а на домашно лечение - 1237 лица. Оздравелите за последните 24 часа са 72.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Колеги на убития полицай намерили детето му с пистолет в ръка

Дисциплинарна проверка ще изяснява има ли някакви пропуски в дейността на служителите на сектор СПС и в какво се изразяват те, както и кои са лицата, допуснали такива нарушения. Това заяви пред журналисти директорът на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов по повод нелепия инцидент, при който полицай бе застрелян от 7-годишното си дете на..

публикувано на 12.08.24 в 22:28

Под контрол е пожарът край Брезово, който изгори 4 вили и коли

Ограничен е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово. 4 масивни вили са  изгорели, една е спасена, като има унищожени и други 6 други дървени постройки. Пламъците са погълнали и няколко автомобила.  Огънят е обхванал 400 декара широколистна гора и сухи треви, като усилията сега са той напълно да бъде потушен. На място остават дежурни екипи...

публикувано на 12.08.24 в 22:24

Премиерът Главчев отива в Златосел

Премиерът Димитър Главчев пътува към Брезово. Той ще огледа вилната зона на Златосел, където бушува голям пожар. Огънят изпепели къщи и автомобили и наложи евакуация на живеещите в зоната. В операцията по гасенето участват пожарникари, местната власт, два хеликоптера на ВВС и доброволци. На този етап няма данни за пострадали хора. Пламна вилната зона..

публикувано на 12.08.24 в 20:08

Полицай загина след стрелба на 6-годишното му дете

Полицай от Пловдив е загинал при нелеп инцидент, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.   6-годишно дете е убило баща си, който е полицейски служител.  Момчето е убило баща си със служебния му пистолет на работното му място в базата на Специализираните полицейски сили. Инцидентът е станал към 17:30 ч. Образувано е досъдебно..

публикувано на 12.08.24 в 18:20

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42