Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Пещера удължава "Топъл обяд" до края на годината

Община Пещера удължава програмата „Топъл обяд“ до 31 декември, след сключване на допълнително споразумение с Агенцията за социално подпомагане.

Към момента проектът осигурява топла храна за 177 социално слаби жители на общината. Това са основно възрастни, самотни хора, които поради заболявания, трудно могат да се обслужват сами. Заради Ковид ситуацията, целевата програма ще се реализира в условията на извънредна ситуация „Топъл обяд у дома“. 

Община Пещера е осигурила екипи, които ще доставят храната на място, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. В проекта са включени и хора от населените места край Пещера. Програмата стартира в началото на месец август и с допълнителното споразумение срокът на изпълнението става 104 дни. Общата сума е малко над 51 хиляди лева. 


Още от категорията

Деца, ученици, учители и лекари са сред заразените с COVID-19

100 пловдивски ученици, 24 малки деца в яслена възраст и още  30 деца от две детски градини са поставени под карантина като контактни на заболели от Ковид-19  в Пловдив. Ограничението е сила и за част от контактния персонал. Сред новите 30 заразени за последното денонощие в областта са дете от яслена група, лекар, четирима учители, три медицински..

публикувано на 08.03.21 в 15:22

Covid огнище в Центъра за деца с увреждания в пловдивския район "Южен"

Всички деца и част от персонала на центъра за деца и младежи с увреждания в пловдивския район „Южен“ са под карантина след извършени тестове за коронавирус.  Положителни са резултатите от направените още миналата седмица бързи тестове на всички общо 10 момичета и момчета, като за тях в сградата се грижат двама души от персонала, уточни..

публикувано на 08.03.21 в 13:45

Още трима учители в Смолянско с COVID-19

62 са случаите на коронавирус в Смолянска област, регистрирани от петък до неделя, включително. Заразените са на възраст от 23 до 79 години, като най - много са в община  Смолян - 26, следвана от община Златоград - 20. В  Доспат има само един нов случай, съобщават от РЗИ - Смолян. Позитивни са двама учители и двама от персонала на две детски..

публикувано на 08.03.21 в 11:49

Срутище до Наречен затруднява движението Пловдив - Смолян

Срутище затруднява преминаването по пътя Смолян - Пловдив близо до изхода на Наречен.  Трудно проходима е лентата за движение в посока Смолян.  Трафикът се регулира от служители на Районното управление на полицията в Асеновград.  Сигналът за паднали камъни на пътното платно е получен малко след  5,30 часа тази сутрин, съобщават от полицията в..

обновено на 08.03.21 в 11:07

Спира плановият прием в болниците в Пазарджик и областта

От днес и в област Пазарджик се преустановява плановият прием в болниците заради високата заболеваемост от Covid-19. Това не се отнася за хората с онкологични заболявания, бременните и пациентите с продължително лечение и психиатрична помощ. Забраняват се и свижданията в здравните заведения, с изключение на пациенти в терминален стадий...

публикувано на 08.03.21 в 11:07